Lupte grele într-un oraş din Mexic după arestarea fiului lui El Chapo

  • Lupte grele se desfăşoară în oraşul mexican Culiacan între forţele de ordine şi traficanţii de droguri după ce autorităţile au reuşit să-l aresteze pe fiul lui El Chapo.
  • Fiul este el însuşi unul dintre liderii cartelului din Sinaloa.
2872 afișări
Imaginea articolului Lupte grele într-un oraş din Mexic după arestarea fiului lui El Chapo

Lupte grele se dau în tot oraşul Culiacan după ce forţele de securitate l-au capturat pe Ovidio Guzman, unul dintre fiii lui Joaquin „El Chapo" Guzman. În urmă cu trei ani, o încercare de arestare a acestuia s-a încheiat cu o umilinţă pentru preşedintele Mexicului deoarece autorităţile au fost nevoite să-l elibereze pe Ovidio după ce au fost ameninţate de traficanţi.

De data aceasta, oficialii din Sinaloa au avertizat locuitorii să rămână în casă, au suspendat activităţile autorităţilor locale şi au închis şcolile. De asemenea, armata mexicană a închis aeroportul din Culiacan deoarece în apropiere au fost auzite focuri de armă. Reprezentanţii companiei aeriene mexicane Aeromexico au declarat că unul dintre avioanele a fost lovit de gloanţe chiar înainte de decolare, dar nimeni nu a fost rănit, potrivit Sky News.

Capturarea lui Ovidio are loc înainte ca Mexicul să găzduiască săptămâna viitoare un summit al liderilor nord-americani, în cadrul căruia se aşteaptă ca preşedintele american Joe Biden să vorbească despre traficul de droguri.

„Aceasta este o lovitură semnificativă pentru cartelul Sinaloa şi o victorie majoră pentru statul de drept. Cu toate acestea, nu va împiedica fluxul de droguri în SUA. Să sperăm că Mexicul îl va extrăda în SUA", a declarat Mike Vigil, fostul şef al operaţiunilor internaţionale ale DEA.

Ovidio Guzman este liderul unei facţiuni din Sinaloa numită „juniorii" sau „micii Chapos". Ceilalţi lideri sunt doi dintre fraţii săi, Ivan Archivaldo Guzman şi Jesus Alfredo Guzman, despre care se crede că ar fi condus operaţiunile cartelului împreună cu Ismael „El Mayo" Zambada.

Anterior, autorităţile din SUA au oferit o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informaţii care să ducă la arestarea sau condamnarea lui Ovidio, care a devenit o figură cheie în cartel de la arestarea tatălui său. Acum, americanii au putea cere extrădarea lui Ovidio, aşa cum s-a întâmplat cu tatăl său care execută o condamnare pe viaţă într-o închisoare din Colorado.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici