A murit Gina Lollobrigida. Fosta mare actriţă avea 95 de ani

Gina Lollobrigida a murit astăzi, la vârsta de 95 de ani, ia cu ea a murit o bucaţică din istoria cinematografiei italiene: 75 de ani de comedii, drame şi alte basme.

2007 afișări
Imaginea articolului A murit Gina Lollobrigida. Fosta mare actriţă avea 95 de ani

Gina Lollobrigida

Născută la Subiaco, la 4 iulie 1927, s-a mutat la Roma când era foarte tânără şi a început să studieze la Istituto di Belle Arti, până când, în 1947, a participat la o ediţie legendară a Miss Italia, unde a terminat pe locul trei, în spatele Luciei Bosè şi Giannei Maria Canale.

Primul succes îl are dincolo de Alpi, cu „Fanfan la Tulipe”, alături de Gerard Philipe, în 1952. Consacrarea ca „icoană” este cu rolul Bersaglierei din „Pane amore e fantasia”, de Luigi Comencini, din 1953, alături de Vittorio De Sica, care i-a adus Panglica de Argint.

În anul următor, a filmat continuarea, la fel de reuşită, „Pâine, dragoste şi gelozie”, tot de Comencini, dar în 1955 a refuzat să joace în capitolul al treilea, „Pâine, dragoste şi...”, de Dino Risi.

Printre numeroasele sale mari succese se numără „Cea mai frumoasă femeie din lume” (1955) de Robert Z. Leonard, cuplu cu Vittorio Gassman, o poveste fictivă a vieţii sopranei Lina Cavalieri. 

La Hollywood se împrieteneşte cu Marilyn Monroe. Viaţa ei personală este plină de lumini şi umbre, inclusiv un viol dureros ca minoră raportat abia mulţi ani mai târziu, căsătorită foarte tânără cu medicul sloven Milko Skofic, cu care are singurul fiu, Andrea Milko născut în 1957, o relaţie îndelungată cu spaniolul Javier Rigau, mult mai tânăr decât ea şi care nu a dus niciodată la căsătorie.

Ultimii săi ani au fost marcaţi şi de evenimente juridice. Din 2021, diva a avut un administrator de sprijin desemnat de Curte pentru a-şi proteja bunurile, aşa cum a cerut în acţiunea judiciară fiul ei, Andrea Milko Skofic.

În centrul activităţii de anchetă a procurorilor s-a aflat fostul manager al actriţei, Andrea Piazzolla, inculpat sub acuzaţia de eludare a unei persoane incapabile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici