Un elan cu blana de culoare rară a fost văzut într-o pădure din Alaska

  • Un elan cu o culoare rară a fost reperat de către Departamentul de Pescuit şi Vânătoare din Alaska în timpul unei inspecţii aeriene.
  • Mutaţia genetică, numită leucism, cauzează o lipsă parţială de pigment în piele şi păr.
1375 afișări
Imaginea articolului Un elan cu blana de culoare rară a fost văzut într-o pădure din Alaska

Sursa foto: Facebook

Departamentul a distribuit pe Facebook o postare în care apărea un elan cafeniu care ieşea în evidenţă printre alţi elani maro închis într-un peisaj de iarnă.

„În timp ce efectuau studii asupra populaţiei de elani în interiorul Alaskăi în această iarnă, biologii ADF&G au observat acest elan mascul leucistic rar", se arată în postare.
 
Leucismul este o mutaţie genetică care cauzează o lipsă parţială de pigment în piele şi păr (şi pene şi solzi la alte animale), dar nu şi în ochi. Acest lucru nu este acelaşi lucru cu albinismul în care nu există melanină, iar ochii sunt roz".
 
Potrivit Serviciului Parcurilor Naţionale din SUA, leucismul cauzează, de asemenea, coloraţie albă, pete albe, sau pete pe piele sau pe blană, potrivit The Guardian.
 
Deşi oficialii din Alaska nu au dezvăluit locaţia elanului, postarea sa pe Facebook a adunat aproape 500 de comentarii şi peste 5.000 de distribuiri.
 
Experţii în domeniul vieţii sălbatice au avertizat că trăsăturile de culoare deschisă ale elanului îl pot pune în pericol. Kimberlee Beckmen, un veterinar de animale sălbatice din cadrul ADFG, a declarat: „Când specia ta trebuie să aibă o anumită culoare, a fi alb sau mai deschis nu te va ajuta prea mult. Această culoare mai deschisă este un lucru rău pentru un elan, deoarece înseamnă fie că sunt mai puţin sănătoşi, fie că au şanse mai mari de a fi prădaţi".
 
Beckmen a adăugat că efectele leucismului asupra unui animal pot include surzenia şi o durată de viaţă mai scurtă.
 
Aceste animale sunt mult mai susceptibile să moară tinere sau să fie ucise... există un motiv pentru care sunt atât de rare", a spus ea.
 
În Alaska există între 175.000 şi 200.000 de elani. Ierbivorele robuste, unele cântărind până la 1.600 de kilograme, sunt în general asociate cu pădurile nordice şi sunt apreciate pentru carnea lor şi ca animale de vânătoare. Potrivit ADFG, cel puţin 7.000 de elani sunt vânaţi anual în Alaska, producând până la 3,5 milioane de kilograme de carne.
 
În noiembrie 2020, un elan alb rar care era considerat "elan spiritual" de către prima naţiune Flying Post a fost ucis de presupuşi braconieri în Canada.
 
Mă întristează faptul că cineva ar lua un animal atât de frumos", a declarat atunci Troy Woodhouse, membru al comunităţii Flying Post. „Nimeni nu ştie exact câţi sunt în zonă, aşa că pierderea unui singur elan spiritual este una prea mare".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici