Deşi nu mai este premier, Boris Johnson ţine aproape de Ucraina: a vizitat Kievul şi a promis ajutor

Fostul premier britanic Boris Johnson a vizitat duminică Kievul, întâlnindu-se cu preşedintele Volodimir Zelenski şi promiţând că Marea Britanie va „rămâne alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, informează Reuters.

243 afișări
Imaginea articolului Deşi nu mai este premier, Boris Johnson ţine aproape de Ucraina: a vizitat Kievul şi a promis ajutor

Deşi nu mai este premier, Boris Johnson ţine aproape de Ucraina: a vizitat Kievul şi a promis ajutor

Boris Johnson a vizitat Borodyanka şi Bucha, suburbiile capitalei ucrainene care au devenit un simbol al atrocităţilor atunci când forţele ruseşti s-au îndreptat spre Kiev în prima fază a invaziei, înainte de a fi respinse.

„Pot să vă spun că Marea Britanie va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, i-a spus Johnson primarului din Bucha.

„Veţi învinge şi îi veţi scoate pe toţi ruşii din ţara voastră, dar noi vom fi acolo pe termen lung. Şi vom dori, de asemenea, să vă ajutăm să reconstruiţi”, a spus el.

În timpul mandatului de premier, Johnson a vizitat Kievul de mai multe ori şi l-a sunat frecvent pe Zelenski.

În Bucha, Johnson a făcut selfie-uri cu locuitorii şi a depus flori în semn de omagiu pentru victimele războiului. În Borodyanka, el s-a plimbat pe străzi pe lângă blocurile rezidenţiale în ruină. La Kiev, Johnson a fost întâmpinat personal de Zelenski şi de mai mulţi oficiali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
boris johnson,
kiev,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici