Europol acuză diferenţe între prototipul de cămaşă prezentat în 2022 şi cele primite de poliţişti

Sindicatul Europol acuză diferenţe între prototipul de cămaşă prezentat în 2022 şi cele primite de poliţişti: „Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte. În loc de materialul de tip firma efectiv a cusut plasă de ţânţari”.

636 afișări
Imaginea articolului Europol acuză diferenţe între prototipul de cămaşă prezentat în 2022 şi cele primite de poliţişti

Sursa foto: Facebook/Europol

„În imagini aveţi cămaşa din noua componenţă a uniformei de poliţie. Am făcut o comparaţie între ceea ce ni s-a prezentat nouă la începutul anului 2022 şi ceea ce au primit peste 3000 de poliţişti care s-au încadrat în 2022 din şcolile de agenţi de poliţie sau din sursă externă. Dacă în varianta <prototip> materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru poliţişti, dar net superioare faţă de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificaţiile din caietele de sarcini şi cu toate acestea, au fost recepţionate, plătite şi distribuite poliţiştilor cu titlu de <noua uniformă>”, transmite Europol într-o postare pe Facebook.

Sindicaliştii prezintă diferenţele între prototipul prezentat iniţial şi cămăşile din echipament primite de poliţişti.

„După cum puteţi constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip <mesh> care trebuia să fie aplicat la subraţ pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de ţânţari. Dacă la cămaşa de prezentare a fost prezentă ţesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creşterea rezistenţei, la cămaşa primită de noii poliţişti lipseşte cu desăvârşire iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul <velcro> de pe braţ este un <fake> ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnului heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că şi aceasta este o condiţie de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini. Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3000 de complete, şi ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toţi poliţiştii în activitate”, se menţionează în finalul postării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici