Ciolacu spune că Italia susţine aderarea României la Spaţiul Schengen: Roma nu împărtăşeşte miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria

Roma nu împărtăşeşte miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, spune Marcel Ciolacu, după o întrevedere cu ministrul italian de Interne, Matteo Piantedosi: „Am menţionat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluţie”

345 afișări
Imaginea articolului Ciolacu spune că Italia susţine aderarea României la Spaţiul Schengen: Roma nu împărtăşeşte miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

„România doreşte actualizarea Parteneriatului Strategic pe care îl are cu Italia încă 1997! Împreună putem îmbunătăţi acest liant diplomatic menit să ajute inclusiv comunitatea de peste 1,2 milioane de români pentru care statul italian a devenit a doua casă. În acest context, i-am mulţumit astăzi ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocaţi ai cauzei României în vederea aderării la Spaţiul Schengen”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El precizează că oficialul italian i-a confirmat că va susţine în continuare aderarea României la Spaţiul Schengen.

„Roma nu împărtăşeşte miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, care, în loc să abordeze problemele europene din perspectiva tuturor statelor membre, se limitează să acţioneze pe considerente interne şi pur electorale. De aceea, am menţionat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluţie! Nu este nici eficient şi nici etic să fim separaţi, aşa cum vor unii lideri austrieci”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici