ANM: vreme schimbătoare până la începutul lunii iunie

Meteorologii anunţă că în următoarea perioadă va fi vreme schimbătoare în întreaga ţară. Până în prima săptămână a lunii iunie vor fi perioade cu ploi, dar şi temperaturi crescute.

948 afișări
Imaginea articolului ANM: vreme schimbătoare până la începutul lunii iunie

ANM: vreme schimbătoare până la începutul lunii iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în săptămâna 8– 15 mai, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de vest şi de sud-vest a ţării, dar şi deficitar în regiunile nordice şi local în cele centrale şi sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 15 – 22 mai, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte, local, în cele sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice şi sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 22 – 29 mai, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 29 mai – 5 iunie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, au precizat meteorologii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici