Adrian Streinu-Cercel explică în ce condiţii ne protejează masca sanitară

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a declarat că masca de protecţie ne poate feri de virusul gripa, însă condiţia este ca aceasta să fie folosită în mod corespunzător, adică banda metalică să fie strânsă, deasupra nasului.

2988 afișări
Imaginea articolului Adrian Streinu-Cercel explică în ce condiţii ne protejează masca sanitară

Adrian Streinu-Cercel explică în ce condiţii ne protejează masca sanitară

„(Masca, n.r.) ne protejează într-o oarecare măsură, dar condiţia este să fie folosită cum trebuie. Măscuţele acestea verzi, albastre, au o sârmuliţă în partea de jos sau de sus. Ea trebuie pusă cu sârmuliţa deauspra nasului şi amprentată pe nas astfel încât să nu existe căi libere de pătrundere a aerului când cineva tuşeşte în dreptul tău. Dacă masca este ţinută sub nasul atunci e ţinută degeaba, pentru că virusul nu intră prin gură, ci intră prin nas. Şi lasă exact zona respectivă descoperită. Deci masca acoperă şi nasul, şi gura”,, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel la Marius Tucă Show.

Potrivit managerului Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, virusul gripal poate pătrunde în corpul nostru şi prin gură, însă în principal pătrunde prin nas. De asemenea, prof. dr. Streinu-Cercel a menţionat că trebuie să avem grijă unde aruncăm măştile de protecţie.

„Ea trebuie aruncată la pubelă. (...) Noi recomandăm măştile chirurgicale în momentul de faţă, dar atenţie nu trebuie să le folosim excesiv. Trăim pe Terra ştim că avem o groază de microorganisme pe noi. Am învăţat toate lucrurile acestea şi nu trebuie să ne agităm prea mult. Ne putem agita cu apa şi săpunul”, a mai spus acesta.

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, candidează pentru postul de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. Concursul va avea loc în data de 10 februarie.

Prof.dr.Streinu Cercel s-a înscris în concurs cu proiectul de management pentru perioada 2020-2024 intitulat “Să construim împreună Universitatea de Medicină pentru secolul XXI”.

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel este absolvent al UMF Carol Davila, promoţia 1982. Şi-a început cariera didactică în cadrul universității, fiind profesor universitar din anul 2005, precum și conducător de doctorat, membru al Academiei de Ştiințe Medicale din România, membru al Academiei de Medicină Dentară din Paris (Franța), membru Honoris Causa al mai multor universități de profil din țară și străinatate.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici