Beneficiile jocurilor video. Medic: „S-a descoperit că dezvoltă memoria şi învăţarea de tip probabilistic”

  • În timp, jocurile video pot îmbunătăţi memoria de lucru
  • Jocurile video ar putea avea beneficii pentru abilităţile cognitive şi sociale
  • Studiul apare în revista Frontiers in Human Neuroscience
4319 afișări
Imaginea articolului Beneficiile jocurilor video. Medic: „S-a descoperit că dezvoltă memoria şi învăţarea de tip probabilistic”

Deşi jocurile video sunt un subiect controversat, sunt totuşi şi veşti bune! Unele jocuri video ar putea avea beneficii. Noul studiu, de la Universitat Oberta de Catalunya arată că persoanele pasionate de jocuri video înainte de adolescenţă, în ciuda faptului că nu se mai joacă, s-au descurcat mai bine cu sarcinile de memorie de lucru. Lucian are 25 de ani, este student la medicină dentară şi spune că se joacă aproximativ de 15 ani. Într-o zi normală, se joacă în jur de 3 ore.

„Pot spune că mi-a îmbunătăţit atenţia distributivă, dar şi spiritul meu de a socializa s-a dezvoltat mult mai mult de când mă joc jocuri video, deoarece în majoritatea jocurilor sunt diverse comunităţi de oameni cu care poţi socializa”, spune Lucian Badea. 

„Interesant este că s-a descoperit că dezvoltă memoria şi învăţarea de tip probabilistic. Dezvoltă abilitatea de a lua o decizie mult mai bună, având mai puţine informaţii din mediu”, explică Ruxandra Aursulesei, medic specialist neurologie pedriatică.

Autorul principal al studiului, Dr. Marc Palaus, spune că jocurile video care oferă motivaţie, cele care fac jucătorul să vrea să continue să joace sunt ideale pentru creşterea capacităţii cognitive. Însă, jocurile video au şi numeroase efecte negative şi pot da dependenţă în timp.

„În principiu, sunt numai anumite jocuri care ar fi benefice”, spune medicul Ruxandra Aursulesei. Memoria de lucru necesită păstrarea mentală şi manipularea informaţiilor pentru a obţine un rezultat

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici