Olanda a trimis în România concentratoare de oxigen pentru tratamentul pacienţilor COVID-19

  • Echipamentele pentru tratamentul pacienţilor COVID oferite de Olanda au ajuns luni în România.
  • Recepţia ajutorului a fost făcută de şeful DSU, Raed Arafat.
524 afișări
Imaginea articolului Olanda a trimis în România concentratoare de oxigen pentru tratamentul pacienţilor COVID-19

Olanda a trimis în România concentratoare de oxigen pentru tratamentul pacienţilor COVID-19

350 de concentratoare de oxigen au ajuns luni în România. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a vorbit despre mecanismul european de solidaritate.

„Solidaritatea funcţionează foarte bine, Olanda s-a mişcat foarte rapid, în timpul weekendului s-a luat decizia”, a explicat Raed Arafat,

Ieri, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei – Ciolpani au ajuns şi numeroase medicamente folosite pentru tratamentul pacienţilor de la Terapie Intensivă. Acestea au fost oferite de Franţa şi vor fi distribuite spitalelor din România.

„Ministerul Sănătăţii va face planul de distribuire şi Unifarm le va distribui. Ministerul va decide unde se duc medicamentele”, a spus Arafat duminică.

Tot duminică, Raed Arafat a anunţat că autorităţile române vorbesc cu autorităţile din Polonia şi Ungaria pentru noi transferuri de pacienţi COVID. De asemenea, România a primit oferte de ajutor şi din alte ţări, a precizat Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici