Spitalul modular de la Leţcani se deschide. Primii cinci pacienţi sunt în drum spre spital

Primii cinci pacienţi ai spitalului modular din Leţcani sunt transferaţi marţi seara de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Este vorba despre pacienţi cu forme medii ale COVID.

1325 afișări
Imaginea articolului Spitalul modular de la Leţcani se deschide. Primii cinci pacienţi sunt în drum spre spital

Spitalul modular de la Leţcani se deschide. Primii cinci pacienţi sunt în drum spre spital

Diana Cimpoeşu, medicul şef al SMURD Iaşi a anunţat că marţi seara se face transferul a cinci pacienţi de la Iaşi la Leţcani.

Sunt pacienţi conectaţi la maşti cu oxigen care au forme de gravitate medie ale COVID.

Marţi dimineaţa ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că stocatorul de oxigen pentru Leţcani a ajuns, şi că există şanse ca miercuri acesta să intre în folosinţă.

„Astăzi se va porni cu 10 paturi cu concentratoare de oxigen, iar în următoarele zile vom putea să operaţionalizăm şi paturi ATI, pentru că acolo sunt peste 40 de paturi ATI”, a spus ministrul.

Spitalul modular de la Leţcani are o capacitate maximă de 256 de pacienţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici