13 morţi şi trei răniţi grav, după ce un microbuz a fost lovit de tren - VIDEO

Un microbuz, în care se aflau 16 persoane, a fost lovit de un tren la o trecere de cale ferată din judeţul Iaşi, în apropierea localităţii Scânteia, ultimul bilanţ al victimelor fiind, potrivit secretarului de stat Raed Arafat, de 13 morţi şi trei răniţi grav.

748 afișări
Imaginea articolului 13 morţi şi trei răniţi grav, după ce un microbuz a fost lovit de tren - VIDEO

13 morţi şi trei răniţi grav, după ce un microbuz a fost lovit de tren (Imagine: Stirileprotv.ro)

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţeană (IPJ) Iaşi, comisarul şef Liviu Zamfirescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în accident au murit doi copii, respectiv o fată de 13 ani şi un băiat de aproximativ zece ani.

Totodată, comisarul şef spune că nu s-a stabilit identitatea niciunui pasager din microbuz.

Cele trei persoane rănite sunt în comă, potrivit şefului UPU SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu. Una dintre ele, respectiv şoferul microbuzului, a fost dusă Spitalul Judeţean Iaşi, una la Spitalul de Neurochirurgie, iar cealaltă la Spitalul de Ortopedie.

Dr. Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, că şoferul, în vârstă de 26 de ani, care a suferit multiple leziuni intraabdominale, a fost operat şi este internat la terapie intensivă.

Potrivit sursei citate, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi a fost adus şi bărbatul internat iniţial la Spitalul Judeţean "Sfântul Spiridon". Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, este în comă. Acesta are o fractură deschisă la gambă, "intens contaminată" şi riscă să îşi piardă piciorul drept. De asemenea, victima are multiple leziuni la mâna stângă, mai multe degete fiindu-i retezate în urma accidentului.

Medicul Ciuhodaru a precizat că bărbatul va fi reevaluat şi urmează să fie supus şi el unei intervenţii chirugicale.

Cea de-a treia victimă, un bărbat în vârstă de 37 de ani, care a ajuns iniţial la Spitalul de Neurochirurgie, are leziuni ortopedice şi toraco-abdominale. El este reevaluat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, după care, cel mai probabil, va fi retrimis la Spitalul de Neurochirurgie.

Şeful Unităţii Primire Urgenţe a Spitalului de Urgenţe din Iaşi a precizat că niciunul din cei trei pacienţi nu este conştient, apreciind că în starea cea mai gravă se află şoferul microbuzului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Iaşi, accidentul s-a produs din cauza şoferului microbuzului, care nu a respectat semnalele luminoase şi indicatoarele de la trecerea de cale ferată. Microbuzul a fost lovit în plin şi a rămas lipit de locomotivă, fiind târât pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.

O parte dintre călători au fost aruncaţi pe geam şi au murit pe loc, în urma impactului, iar alţii au rămas prinşi în microbuz.

Trenul implicat în accident este un accelerat care circula pe ruta Braşov-Iaşi, în urma impactului cu microbuzul neînregistrându-se victime în rândul călătorilor din tren. Trenul aparţine companiei Regiotrans din Braşov.

Accidentul a avut loc în jurul orei 14.10.

Video Stirileprotv.ro

Intersecţia din Scânteia - fără bariere, cu semnale acustice, luminoase şi panou de avertizare

Şeful Poliţiei Judeţene Iaşi, comisar-şef Liviu Zanfirescu, a declarat pentru MEDIAFAX că la trecerea de cale ferată nu există bariere, însă sunt indicatoare amplasate de la 150 de metri distanţă, precum şi sisteme de avartizare acustice şi luminoase.

"În acea zonă există vizibilitate maximă. Dacă sunt respectate toate aceste indicatoare şi semnale nu există niciun motiv de accident acolo", a spus şeful Poliţiei Iaşi.

Iniţial, primarul localităţii Scânteia, Fănică Săcăleanu, declarase, pentru MEDIAFAX, că intersecţia dintre calea ferată şi şosea din Scânteia are bariere.

Parchetul cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul de la Scânteia

Parchetul Curţii de Apel Iaşi a declanşat verificările privind împrejurările în care s-a produs accidentul de vineri de la trecerea de cale ferată din judeţul Iaşi, în apropierea localităţii Scânteia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

O echipă se va deplasa la locul accidentului, soldat cu 13 morţi şi trei răniţi grav, de unde vor fi prelevate probe şi vor fi făcute măsurătorile împreună cu poliţiştii judiciarişti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici