200.000 de sticle pentru agheasma de Bobotează, pregătite de Arhiepiscopie

La Constanţa au început pregătirile pentru Bobotează. Arhiepiscopia Tomisului a pregătit şi anul acesta 200.000 de mii de sticle de agheasmă pentru credincioşii care vor veni pe faleza Cazinoului la sărbătoarea din 6 ianuarie.

89 afișări
Imaginea articolului 200.000 de sticle pentru agheasma de Bobotează, pregătite de Arhiepiscopie

200.000 de sticle pentru agheasma de Bobotează, pregătite de Arhiepiscopie

Arhiepiscopia Tomisului a început pregătirile pentru sărbătoarea de Bobotează. În faţa Catedralei Ortodoxe „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” au apărut butoaiele de lemn în care va fi sfinţită apa, iar mai mulţi voluntari ajută, ca în fiecare an, la etichetarea celor aproximativ 200.000 de sticle pregătite pentru credincioşii de la malul mării.

„Anul acesta pregătim aproximativ 200.000 de sticle pe care, iată, le pregătim, le etichetăm, le vom umple duminică. Am comandat mai multe butoaie, încă şapte butoaie de cinci tone, ca să putem să ne încadrăm în timp. La fiecare butoi avem câte opt robineţi. Avem şi anul acesta pregătite carele de boi, de măgari. Voi merge iarăşi cu o şaretă. Timpul cred că ne va fi favorabil. Eu aş vrea şi puţin frig, şi puţin vânt. Dacă nu e puţin vânt nu mai are farmec barca în care intru”, a declarat vineri IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Ca în fiecare an, în apa mării vor fi aruncate trei cruci, iar curajoşii care le vor recupera vor primi „calendare, icoane şi câţiva bănişori”.

„Crucile care vor fi aruncate în apă le-am pregătit. Se vor arunca trei cruci, ca în fiecare an. Câştigătorii primesc un pacheţel cu calendare, cu icoane, chiar şi câţiva bănişori, pentru că este o competiţie sfântă”, a mai adăugat IPS Teodosie.

De pe faleza Cazinoului, Arhiepiscopul Tomisului va pleca prin oraş, cu care trase de boi, care vor căra butoaiele cu agheasmă.

„Traseul va fi apoi în oraş, după ce sfinţim apa de Bobotează. Vom merge pe mai multe trasee”, a precizat Arhiepiscopul Tomisului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici