2021, an de prăbuşire în construcţii. Aproape 700 de firme au intrat în insolvenţă sau în faliment

Aproape 700 de companii cu activitate în construcţii au ajuns în insolvenţă sau faliment în 2021, potrivit datelor transmise de Ofi­ciul Naţional al Registrului Comerţului la solicitarea ZF.

871 afișări
Imaginea articolului 2021, an de prăbuşire în construcţii. Aproape 700 de firme au intrat în insolvenţă sau în faliment

2021, an de prăbuşire în construcţii. Aproape 700 de firme au intrat în insolvenţă sau în faliment

Dintre acestea, trei au raportat afaceri de peste 100 de milioane de lei în 2020, restul situându-se sub acest prag.

Primele zece companii de construcţii care au intrat în insolvenţă sau faliment anul trecut au avut afaceri cumulate de 699 de milioane de lei în 2020. Acestea sunt deţinute fie de antreprenori locali, fie de acţionari străini, fie de municipiul Bucureşti, cum este cazul Companiei Municipale Consolidări.

Au fost solicitate date referitoare la cele mai mari companii după cifra de afaceri 2019 al căror cod CAEN indică activităţi din secţiunea F – Construcţii şi care au intrat în insolvenţă în cursul anului 2020. Primele zece sunt firme din Bucureşti şi judeţele Cluj, Ilfov, Prahova, Constanţa, Bacău şi Sibiu.

„Vorbim foarte mult în ultima vreme despre crize. Cred că în viitorul apropiat s-ar putea să ne confruntăm cu valuri de insolvenţe, pentru că multe businessuri, mai ales din zona IMM, sunt destul de slăbite după doi ani de pandemie“, spunea recent Vasile Godîncă-Herlea, managing partner la CITR, la videoconferinţa „Ce aduce 2k22 pentru businessurile în impas?“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici