67% din români declară că ştiu să se protejeze în cazul unei catastrofe SONDAJ

  • 67% din români declară că ştiu să se protejeze în cazul unei catastrofe, arată un sondaj cerut de UNSAR.
  • Cu toate că România este ţara cu cea mai ridicată rată de proprietari de imobile din Europa, locuinţele românilor sunt printre cele mai puţin protejate.
364 afișări
Imaginea articolului 67% din români declară că ştiu să se protejeze în cazul unei catastrofe SONDAJ

67% din români declară că ştiu să se protejeze în cazul unei catastrofe SONDAJ

67% din respondenţii celui mai recent sondaj de opinie realizat la solicitarea UNSAR de către IRES declară că ştiu ce ar trebui să facă pentru a se proteja în cazul unei catastrofe.

Totodată, deşi 55% din aceştia ştiu de existenţa unor kituri de prim ajutor pentru cazuri de catastrofă (care conţin alimente, apă, medicamente, fluier, lanternă etc.), doar 32% din aceştia le şi deţin.

Acelaşi sondaj relevă şi că 35% din români intenţionează ca anul viitor să îşi protejeze casele, încheind ambele poliţe de asigurare a locuinţelor – atât cea obligatorie, cât şi cea facultativă, cu 4 puncte procentuale mai mult faţă de 2019.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România anunţă că vine în sprijinul consumatorilor cu o nouă campanie de informare, care abordează tematica superstiţiilor legate de locuinţele românilor, campania fiind lansată chiar marţi, 13.

„Suntem ţara cu cea mai ridicată rată de proprietari de imobile din Europa. Totuşi, locuinţele noastre sunt printre cele mai puţin protejate. Dacă tot muncim o viaţă pentru o casă, ar fi important să ne asigurăm că visul acesta nu se poate nărui într-o secundă. În plus, ar trebui să ne aducem aminte de câte ori în vieţile noastre‚ paza bună a trecut primejdia rea”, spune sociologul Gelu Duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici