Academia de Poliţie: Sunt verificate toate lucrările de doctorat elaborate de la înfiinţarea şcolii

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" anunţă că toate tezele de doctorat elaborate de la înfiinţarea şcolii doctorale sunt verificate, după ce Comisia de Etica a unităţii de învăţământ a cerut retragerea titlului de doctor în cazul lui Robert Negoiţă, având suspiciuni de "plagiat multiplu".

2847 afișări
Imaginea articolului Academia de Poliţie: Sunt verificate toate lucrările de doctorat elaborate de la înfiinţarea şcolii

Academia de Poliţie: Sunt verificate toate lucrările de doctorat elaborate de la înfiinţarea şcolii (Imagine Thomas Dan / Mediafax Foto)

"Comisia a constat că există suspiciunea unui caz de plagiat multiplu, referitor la redactarea acestui doctorat (n.r. al lui Robert Negoiţă). Comisia de la CNATDCU urmează să se pronunţe şi să ne transmită concluzia finală. La nivelul Academiei am dispus o evaluare internă cu privire la conţinutul tuturor tezelor de doctorat elaborate în instituţie. Acest lucru se face printr-un sistem antiplagiat achiziţionat de Academie, potrivit normelor Ministerului Educaţiei. În momentul de faţă nu avem nicio solicitare din partea CNAT. Comisia de Etică nu ne-a sesizat cu niciun alt caz. Decizia de verificare a tuturor lucrărilor a venit după apariţia în presă a unor materiale privind suspiciuni de plagiat. Am solicitat directorului Şcolii Doctorale să verifice toate tezele elaborate de la înfiinţarea şcolii. Evaluarea este în desfăşurare", a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Verificările vin după ce vineri, Comisia de Etica a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a transmis către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare cererea privind retragerea titlului de doctor în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, instituţia de învăţământ având suspiciuni potrivit cărora lucrarea de doctorat este plagiată.

"Singurul lucru pe care îl regret este acela de a mă fi lăsat tentat, în trecut, de această "modă" a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o baza sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică. Tocmai de aceea, mă voi supune deciziei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), dacă acesta va decide să îmi retragă titlul de doctor", a replicat primarul sectorului 3.

Robert Negoiţă este doctor în Ştiinţe Juridice din anul 2012, când şi-a dat doctoratul la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", teza fiind intitulată "Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici