Accident grav în Suceava. Un mort, două persoane în comă şi 14 răniţi după ciocnirea unui microbuz cu un autotren cisternă

O persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite, după ce un microbuz cu pasageri s-a ciocnit cu un autotren, luni dimineaţă, pe DN 17, în judeţul Suceava, afirmă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la faţa locului fiind trimise nouă ambulanţe.

1664 afișări
Imaginea articolului Accident grav în Suceava. Un mort, două persoane în comă şi 14 răniţi după ciocnirea unui microbuz cu un autotren cisternă

Un mort şi 16 răniţi într-un accident de microbuz produs la Suceava (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Potrivit şefului ISU Suceava, Ion Burlui, accidentul s-a produs pe DN 17, în zona localităţii Stroieşti, unde un microbuz plin cu pasageri s-a ciocnit cu un autotren cisternă.

În urma impactului, 16 persoane au fost rănite, iar o alta a murit, toate fiind din microbuz.

Cinci victime ale accidentului de microbuz produs, luni, pe DN 17, la Suceava, au fost internate la Spitalul Judeţean, două fiind în comă, iar restul răniţilor, care au suferit traumatisme uşoare, sunt încă în investigaţii medicale, potrivit reprezentanţilor spitalului.

Şeful Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, dr. Liviu Cârlan, până la ora transmiterii acestei ştiri la unitatea medicală au fost internaţi cinci dintre răniţi - patru în secţia de terapie intensivă şi unul în secţia chirurgie.

Restul pacienţilor, care au suferit traumatisme uşoare, fără probleme deosebite, sunt în curs de investigare, urmând să se decidă dacă necesită sau nu spitalizarea.

Două persoane sunt în comă, a menţionat Cârlan.

Sursa citată a mai spus că pentru preluarea victimelor accidentului la UPU au fost mobilizaţi şi medici care nu erau de serviciu, inclusiv de la secţiile de chirurgie şi terapie intensivă, precum şi şefii de secţii.

"Am reuşit să facem faţă cu succes", a spus Cârlan.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, în urma accidentului de microbuz o persoană a murit, iar alte 14 au fost rănite, fiind duse la Spitalul Judean de Urgenţă.

El a precizat că la faţa locului au ajuns şase ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă, care au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă 13 victime, iar o alta, cu leziuni minore, a ajuns la spital cu un autoturism, după ce, în prealabil, starea de sănătate fusese evaluată de medicii de la ambulanţă.

Persoana care a murit este un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani, iar cele două persoane aflate în comă au 20, respectiv 30 de ani, suferind traumatisme cranio-cerebrale grave. De asemenea, o femeie în vârstă de 62 de ani a suferit o contuzie dorso-lombară, iar o alta, în vârstă de 60 de ani, are un traumatism toraco-abdominal şi contuzie la coloana cervicală, în timp ce o femeie în vârstă de 70 de ani a fost diagnosticată de echipajul ambulanţei cu contuzie toracică.

Potrivit sursei citate, un tânăr, în vârstă de 19 ani, a suferit un traumatism cranio-facial, iar şapte pasageri cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani au fost diagnosticaţi cu policontuzii cu leziuni minore.

Coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, Liviu Cârlan, a precizat că până la ora transmiterii acestei ştiri la unitatea medicală fuseseră aduse nouă victime, urmând să ajungă şi restul.

El a spus că patru dintre acestea sunt în stare gravă, una dintre ele fiind dusă deja în sala de operaţie.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Ionuţ Epureanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că microbuzul circula dinspre Gura Humorului spre Suceava, iar cisterna venea din sens opus.

Potrivit reprezentantului Poliţiei, într-o curbă periculoasă, în condiţii de şosea umedă, cisterna a lovit cu partea laterală microbuzul.

Şoferul cisternei a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ, în timp ce şoferului microbuzului îi vor fi recoltate probe biologice la spital, unde a fost dus întrucât este rănit.

În urma accidentului, traficul pe DN 17 - care face legătura între Suceava şi Gura Humorului - a fost deviat, cozile de maşini întinzându-se pe o distanţă de câţiva kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici