ACCIDENT RUTIER pe A2: 26 de persoane, duse la spital de SMURD şi Ambulanţă

Un număr de 26 de persoane rănite în accidentul produs duminică pe autostrada Bucureşti-Constanţa (A2) au fost transportate la spitale din Capitală de SMURD şi de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov , iar alte şapte s-au deplasat cu mijloace de transport proprii, potrivit dr. Bogdan Opriţa.

4092 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT RUTIER pe A2: 26 de persoane, duse la spital de SMURD şi Ambulanţă

ACCIDENT RUTIER pe A2: 26 de persoane, duse la spital de SMURD şi Ambulanţă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a precizat că 21 de răniţi au fost duşi la spital de SMURD, iar cinci, de maşini ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI). 

"Pentru cele şapte persoane care au plecat cu mijloace proprii nu garantăm că au ajuns la spital", a mai spus coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Dintre cei 26 de răniţi duşi la la spital de SMURD şi SABI, 12 se află la la Floreasca, între aceştia numărându-se şi o persoană cu traumatism cranio-cerebral şi o alta cu politraumatisme. "Aceste două persoane au necesitat intubaţie şi toate măsurile de suport avansat al vieţii", a mai spus Opriţa.

Alţi şapte răniţi au fost transportaţi la Spitalul "Sf. Pantelimon", şase la Bagdasar-Arseni, iar unul, la Elias, a mai spus dr. Opriţa.

Medicii de la Floreasca au precizat, ulterior, că la acest spital au fost aduse patru persoane în stare gravă, iar două dintre acestea vor fi operate.

Toate persoanele duse la spital au fost rănite în accidentul în care au fost implicate un autocar al unei firme private de transport şi un autoturism. 

Accidentul s-a produs duminică după-amiază, pe sensul de mers spre litoral, la kilometrul 23, unde autocarul ar fi fost acroşat de autoturism, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat pe o parte.

Poliţiştii spun că autocarul ar fi fost acroşat din lateral de un autoturism condus de o femeie. Cei doi şoferi au fost verificaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative.

Autocarul a fost ridicat şí repus pe roţi cu ajutorul unor utilaje şi va fi inspectat din punct de vedere tehnic, au precizat reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

În autocar se aflau 43 de persoane. Pasagerii care nu au fost răniţi au fost preluaţi de microbuze ale aceleiaşi firme de transport.

Circulaţia pe A2 a fost restricţionată temporar pe o bandă, din cauza accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici