ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Trei dintre răniţi sunt în continuare în comă

Trei persoane rănite în accidentul din Muntenegru sunt în continuare în comă, la o săptămână de la producerea tragediei, starea celorlalţi răniţi internaţi în spitalele Floreasca, Universitar, Elias şi Bagdasar-Arseni fiind în uşoară ameliorare, potrivit medicilor.

712 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Trei dintre răniţi sunt în continuare în comă

ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Trei dintre răniţi sunt în continuare în comă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Spitalul Elias a mai rămas internată una din cele patru femei aduse în unitatea sanitară după producerea accidentului din Muntenegru.

Directorul medical al Spitalului Elias a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că mai este internată femeia de la Terapie Intensivă, care va fi transferată în secţie, unde va putea începe recuperarea. Celelalte trei persoane au fost externate săptămâna trecută.

Alpinista internată la Spitalul Elias împreună au cele patru femei rănite în accidentul de autocar din Muntenegru a fost supusă unor intervenţii chirurgicale, starea ei fiind bună, a precizat dr. Dana Safta.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca, situaţia celor nouă răniţi care au rămas internaţi evoluează bine, cu excepţia persoanei aflate în comă, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Bogdan Opriţa.

Acesta a precizat că din cele zece persoane rănite în accidentului din Muntenegru şi internate în Spitalul Floreasca, una a fost externată, una este în comă, la Terapie Intensivă, două sunt în Clinica de ortopodie, una în postoperator chirurgie, iar alte cinci, care au fost operate pentru diverse fracturi, au fost duse după intervenţia chirurgială în secţia de Terapie Intensivă.

"Asta nu înseamnă că starea celor cinci s-a agravat, ei fiind duşi la Terapie Intensivă după ce au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale ortopodice. Iniţial, pacienţii au fost internaţi în anumite secţii, în funcţie de leziunea dominantă cu care au ajuns la spital. Ulterior, în funcţie de suferinţele nou descoperite şi de gravitatea acestora, au fost mutaţi în alte secţii", a mai spus Bogdan Opriţa.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti mai sunt internaţi opt pacienţi, dintre care doi sunt în stare critică. Alte trei persoane rănite în accidentul din Muntenegru au fost externate din SUUB la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Leonard Grecescu.

La Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni, starea celor patru răniţi este ameliorată, iar una dintre paciente ar putea fi externată cel mai probabil marţi, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Florian Bica.

El a precizat că luni a fost operată pacienta cu fractură de coloană lombară, dar starea postoperatorie a acesteia ar putea fi stabilită abia la 24 de ore de la intervenţie.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, în 23 iunie. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite. Răniţii au fost aduşi în România în 25 iunie, cu două aeronave militare, şi internaţi la spitalele Universitar, Floreasca, Elias şi Bagdasar-Arseni.

Parchetul instanţei supreme face o anchetă în cazul accidentului, sesizându-se din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut sprijinul autorităţilor din Muntenegru în acest caz.

Anchetatorii muntenegreni au stabilit că autocarul se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, de două ori mai mare decât limita admisă pentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, citate de presa locală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici