Accidentul feroviar din Buzău. Încă o persoană a murit, iar alte 12 sunt în stare gravă la spital | FOTO

Încă o persoană a murit după accidentul petrecut luni noaptea pe DN 2B, în zona localităţii C.A. Rosetti, din Buzău, bilanţul arătând că 4 oameni au murit şi 12 sunt în stare gravă la spital. Poliţiştii au stabilit că şoferul microbuzului nu a oprit la barieră, la trecerea la nivel cu calea ferată.

456 afișări
Imaginea articolului Accidentul feroviar din Buzău. Încă o persoană a murit, iar alte 12 sunt în stare gravă la spital | FOTO

Încă o persoană a murit după accidentul din Buzău. Bilanţ: 4 morţi şi 12 răniţi

După cercetările efectuate, poliţiştii din Buzău au stabilit că accidentul din zona localităţii C.A. Rosetti s-a produs după ce şoferul microbuzului care avea şi remorcă, la intersecţia cu calea ferată de pe raza localităţii Bâlhacu, nu ar fi respectat regulile de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere şi semnale acustice şi luminoase aflate în funcţiune.

Astfel, microbuzul în care se aflau şoferul, în vârstă de 50 de ani, din Vrancea, şi alte 15 persoane, a fost lovit de un tren Inter Regio, care circula pe ruta Bucureşti Nord - Galaţi.

„În urma accidentului patru ocupanţi ai microbuzului au decedat iar conducătorul auto şi alte 11 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani din Vrancea, Galaţi şi Brăila au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate. Conducătorul auto nu a putut fi testat din cauza leziunilor suferite fiindu-i prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, au transmis, marţi, reprezentanţii Poliţiei Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

După accidentul de luni noaptea, timp de câteva ore, nu s-a circulat nici pe calea ferată şi nici rutier, până când au fost preluate victimele şi s-a făcut cercetarea la faţa locului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici