Adjunctul Avocatului Poporului: În câteva luni, voi fi primul Avocat al Copilului

Adjunctul Avocatului Poporului, Ionel Oprea, a declarat vineri, de ziua celor mici, că în câteva luni va fi Avocatul Copilului, în acest sens existând deja un proiect de lege, aflat în dezbatere în Senat.

309 afișări
Imaginea articolului Adjunctul Avocatului Poporului: În câteva luni, voi fi primul Avocat al Copilului

Adjunctul Avocatului Poporului: În câteva luni, voi fi primul Avocat al Copilului

La închiderea proiectului ProCopil, derulat în perioada 2005 - 2012 de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), împreună cu parteneri din Franţa, Bulgaria şi Republica Moldova, Oprea a anunţat că titulatura sa ar putea să se schimbe în Avocatul Copilului.

Contactat de agenţia MEDIAFAX, Ionel Oprea a precizat că şi în prezent, în calitate de adjunct al Avocatului Poporului, se ocupă de problematica aferentă copilului, însă proiectul de lege prevede schimbarea titulaturii în Avocat al Copilului.

"Proiectul nu prevede că Avocatul Copilului are puteri sporite, însă se va ocupa de protecţia copilului. Din câte ştiu, iniţiativa aparţine Robertei Anastase, a trecut de Camera Deputaţilor, fiind acum la Comisia juridică din Senat. (...) E posibil ca, în cadrul dezbaterii, să se discute şi despre puteri sporite, dar vom vedea", a declarat Ionel Oprea.

Proiectul ProCopil are rolul de a participa la ameliorarea politicilor publice din Uniunea Europeană şi de a asigura o aplicare cât mai corectă a Convenţiei internaţionale a drepturilor copilului, în România fiind susţinute zece proiecte de servicii:

  • integrarea copiilor cu dizabilităţi în mediul şcolar de masă,

  • lupta împotriva violenţei domestice,

  • prevenirea abandonului şi a maltratării infantile,

  • prevenire şi intervenţie pentru copiii străzii,

  • asistenţă pentru copii delicvenţi,

  • educaţie parentală şi prevenirea abandonului,

  • integrarea copilului şi a familiei fără domiciliu,

  • acompanierea copiilor neglijaţi,

  • prevenirea delicvenţei juvenile şi

  • intervenţie precoce pentru copii cu dizabilităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici