Adjunctul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, comisarul Constantin Bolboşanu, urmărit penal pentru că a primit mită 110.000 euro, a fost reţinut

Comisarul Constantin Bolboşanu, directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română, acuzat că a primit 110.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul unor soluţii favorabile în dosarele acestuia, a fost reţinut de procurorii DNA.

8429 afișări
Imaginea articolului Adjunctul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, comisarul Constantin Bolboşanu, urmărit penal pentru că a primit mită 110.000 euro, a fost reţinut

Adjunctul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, urmărit penal pentru 110.000 euro mită

Anchetatorii l-au reţinut pe Bolboşanu, după ce l-au audiat timp de aproximativ o oră şi jumătate. Comisarul a fost adus cu mandat la DNA, după ce procurorii au făcut percheziţii la domiciliul acestuia.

Comisarul Constantin Bolboşanu va fi prezentat, marţi, instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA au dispus, luni, efectuarea urmăririi penale pentru Constantin Bolboşanu, la data faptelor şef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în prezent director adjunct al aceleiaşi structuri, pentru luare de mită.

Potrivit ordonanţei de efectuarea urmăririi penale, Constantin Bolboşanu, în calitate de şef serviciu DCCO, ar fi primit, în martie- septembrie 2007, echivalentul în lei a sumei de 110.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat. Anchetatorii susţin că banii au fost daţi printr-un intermediar.

"În aceeaşi perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea suspectului şi două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofiţer şi familia acestuia", se arată în documentul citat.

Conform anchetatorilor, protecţia promisă de comisarul-şef ar fi fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de nici un organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

Constantin Bolboşanu este director adjunct al DCCO din 27 octombrie 2009. În perioada 15 mai - 27 octombrie 2009 a fost şef serviciu al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, în martie- mai 2009 director al Direcţiei de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor a IGPR, iar în ianuarie-martie acelaşi an adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române

De asemenea, comisarul şef a fost, între 1 decembrie 2008 şi 9 ianuarie 2009, director al Direcţia de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul IGPR, iar în august 2005 - 1 Decembrie 2008, şef Serviciu de Combatere a Spalarii Banilor şi a Infracţiunilor Conexe din Sfera Crimei Organizate în cadrul aceleiaşi direcţii.

Conform CV-ului său, Constantin Bolboşanu a ocupat, în perioada în aprilie 2002- august 2005, funcţia de şef Serviciu de Combatere a Spălării Banilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor a IGPR, iar din 1993 până în 2002 a fost  ofiţer în cadrul acestei direcţii. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici