Administratorul unui complex hotelier din Eforie Sud, cercetat pentru evaziune fiscală

Administratorul unui complex hotelier din Eforie Sud este cercetat pentru evaziune fiscală după ce, în urma unui control făcut de poliţiştii constănţeni şi reprezentanţi ai Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), s-a constat că acesta a prejudiciat bugetul de stat cu peste 100.000 de lei.

243 afișări
Imaginea articolului Administratorul unui complex hotelier din Eforie Sud, cercetat pentru evaziune fiscală

Administratorul unui complex hotelier din Eforie Sud, cercetat pentru evaziune fiscală (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Poliţiştii constănţeni, împreună cu inspectori ai ANPC, au făcut, vineri, verificări la mai multe unităţi hoteliere şi de alimentaţie publică din staţiunea Eforie, unde au dat amenzi şi au ridicat mai multe kilograme de produse din carne şi carne, care erau expirate sau depozitate în mod necorespunzător.

Pentru abaterile constatate, două dintre unităţile controlate au fost amendate cu câte 20.000 de lei, iar activitatea de alimentaţie publică a acestora a fost suspendată până la remedierea deficienţelor.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală pe numele unui bărbat de 63 de ani, administrator al unui complex hotelier din Eforie Sud.

Anchetatorii au stabilit că acesta nu a înregistrat în evidenţele contabile sumele încasate de la turişiti între 4 iunie şi 13 august, în valoare de peste 70.000 de lei.

Totodată, acelaşi complex comercial a subînchiriat diferite spaţii comerciale, încasând 21.500 de euro, pe care nu a declarat-o organului fiscal teritorial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici