ADMITERE LICEU 2020. Calendarul oficial a fost publicat. Când încep înscrierile elevilor

  • Înscrierea în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere
  • Vei putea completa opţiunile în fişele de înscriere între 2 - 6 iulie, potrivit calendarului admiterii la liceu 2020
  • Vei afla la ce liceu ai fost repartizat în data de 10 iulie
6698 afișări
Imaginea articolului ADMITERE LICEU 2020. Calendarul oficial a fost publicat. Când încep înscrierile elevilor

Oficial. Calendarul admiterii la liceu a fost publicat. Când încep înscrierile elevilor/ Foto: Octav Ganea

A fost aprobat noul calendar privind admiterea la liceu 2020. Înscrierea pentru probele de aptitudini se va realiza în perioada 2-5 iunie. Completarea opţiunilor în fişele de înscriere se va face în perioada 2-6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie. Ordinul de ministru urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Media de admitere, în baza căreia poţi să te înscrii la liceu, se calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluarea naţională (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Află ce probe de aptitudini se vor organiza pentru admiterea în liceele vocaţionale 2020

- La profilurile artistic, sportiv, teologic şi pentru specializarea filologie - liceul Waldorf- aprecierea probelor de aptitudini se face prin note;

- La profilurile pedagogic şi militar, aprecierea probelor de aptitudini se face pe bază de calificativ: admis/respins. De exemplu, pentru profilul pedagogic evaluarea şi certificarea aptitudinilor se vor realiza prin eliberarea unei fişe de aptitudini, de către unitatea de învăţământ în care este înmatriculat candidatul în clasa a VIII-a.

Fişa de aptitudini va conţine următoarele

- tipurile de aptitudini - de comunicare, artistice şi fizice - şi disciplina în ale cărei programe şcolare este cuprins fiecare tip de aptitudini: limba şi literatura română, educaţie vizuală, educaţie muzicală, educaţie fizică şi sport;

- media generală a claselor V-VIII la disciplinele: limba şi literatura română, educaţie vizuală, educaţie muzicală, educaţie fizică şi sport;

- media generală a claselor V-VIII la purtare;

- calificativul - Admis/Respins la profilul pedagogic;

Pentru profilul teologic, se vor susţine următoarele probe la admitere liceu 2020

- un interviu/colocviu/probă orală, evaluate cu calificativ admis/respins;

- o probă de verificare a cunoştinţelor religioase, evaluată cu notă;

Pentru profilul militar se pot înscrie candidaţii care au fost declaraţi „Admişi” la selecţia organizată în centrele zonale de selecţie şi orientare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici