ADMITEREA LA FACULTATE. Academia de Poliţie: Aproape 3.000 de candidaţi, cea mai mare concurenţă, la Jandarmerie - 6,32 pe loc

Aproape 3.000 de tineri s-au înscris pentru examenul de admitere la Academia de Poliţie din Bucureşti, cea mai mare concurenţă fiind la specializarea Jandarmi, unde pentru cele 34 de locuri scoase la concurs s-au înscris 215 candidaţi, respectiv 6,32 pe loc.

3179 afișări
Imaginea articolului ADMITEREA LA FACULTATE. Academia de Poliţie: Aproape 3.000 de candidaţi, cea mai mare concurenţă, la Jandarmerie - 6,32 pe loc

ADMITEREA LA FACULTATE. Academia de Poliţie: Aproape 3.000 de candidaţi, cea mai mare concurenţă, la Jandarmerie - 6,32 pe loc (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat, pentru MEDIAFAX, că până luni, la ora 16.00, când programul de înscrieri s-a încheiat, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" s-au înscris aproape 3.000 de candidaţi.

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti a scos la concurs în acest an 603 locuri, dintre care 495 sunt la Facultatea de Poliţie, 50 la Facultatea de Pompieri, 20 la Facultatea de Arhivistică şi 38 de locuri la frecvenţă redusă, specializarea Ordine şi siguranţă publică.

"Cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Poliţie - specialitatea Jandarmi, unde pentru cele 34 de locuri scoase la concurs s-au înscris 215 candidaţi, adică 6,32 pe loc", a spus Monica Dajbog.

La specialitatea Poliţie, pentru cele 355 de locuri scoase la concurs s-au înscris 1.782 de candidaţi, ceea ce înseamnă 5,02 pe loc, a precizat Dajbog.

Reprezentanţii Academiei de Poliţie din Bucureşti au precizat că pentru susţinerea examenului de admitere s-au înscris 2.952 de candidaţi, dintre care 832 sunt fete.

Concursul de admitere se desfăşoară în două etape, formate din probe eliminatorii - contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice şi probe de evaluare a cunoştinţelor - teste grilă.

Probele de admitere încep în 23 iulie, cu cele eliminatorii. Ultima probă a examenului va avea loc la data de 31 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici