Adomniţei: Votul masiv al ieşenilor pentru Iohannis este un vot pentru autostrada Iaşi - Târgu Mureş

Liderul PNL Iaşi Cristian Adomniţei susţine că votul masiv al ieşenilor pentru Klaus Iohannis este un vot pentru realizarea autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, în favoarea căreia s-a pronunţat Iohannis, Adomniţei cerând PSD să sprijine concret acest proiect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1465 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: Votul masiv al ieşenilor pentru Iohannis este un vot pentru autostrada Iaşi - Târgu Mureş

Cristian Adomniţei (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Adomniţei a spus, luni, într-o conferinţă de presă, că victoria lui Klaus Iohannis în judeţul Iaşi nu se datorează ACL Iaşi, ci candidatului Iohannis, care a promis la Iaşi că va sprijini realizarea unei autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal.

"Votul masiv al ieşenilor pentru Klaus Iohannis este un vot pentru autostradă. De azi, sper ca românii să se unească în jurul unor proiecte mari”, a afirmat Adomniţei.

Liderul liberal ieşean i-a cerut premierului Victor Ponta să facă schimbări în masterplanul de transport şi să includă în document şi autostrada Iaşi - Târgu Neamţ -Târgu Mureş.

"Deocamdată, masterplanul este un draft, însă documentul trimis deja la Bruxelles trebuie adoptat prin ordonanţă de urgenţă de către guvern, apoi trebuie aprobat şi de Parlament. În câteva săptămâni, masterplanul trebuie aprobat de guvern, nu avem mult timp. Suntem în al doisprezecelea ceas”, a spus Adomniţei.

El a precizat că va iniţia un forum regional, la care va invita inclusiv reprezentanţi ai PSD, pentru obţinerea unui consens politic pe această temă.

"Oricât de nesuferit o să par, voi cere guvernului şi noului preşedinte ca acest proiect să fie demarat. Timpul e scurt, vorbim de câteva săptămâni, pentru că Uniunea Europeană nu ne aşteaptă. Cer guvernului, oricare ar fi el, să facă autostrada. O spun cu voce tare, să se audă la Bucureşti, pentru că Moldova are nevoie de autostradă pentru a ieşi din sărăcie", a afirmat Cristian Adomniţei.

El a mai spus că îl aşteaptă şi pe liderul PSD, Gheorghe Nichita, să se alăture demersului său, cerându-i "să nu se teamă de partidul său".

Proiectul autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş a figurat printre promisiunile făcute de USL în campania electorală din 2012, Victor Ponta susţinând proiectul la vremea respectivă.

În urmă cu câteva săptămâni, Ministerul Transporturilor a trimis Comisiei Europene draftul masterplanului de transport, din document rezultând că între Iaşi şi Târgu Mureş va fi construit un drum rapid, şi nu o autostradă.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Iaşi cu 50,67% din voturi, în timp ce Victor Ponta a primit 49,33% din voturi, arată rezultatele finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) din toate cele 714 sectii de votare din judeţ.

Reprezentanţii ACL Iaşi spun că Iohannis a câştigat detaşat în municipiul Iaşi, la o diferenţă de 20 de procente faţă de Victor Ponta.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi în oraşul Podu Iloaiei, precum şi în 18 comune din judeţ. În 78 de localităţi ale judeţului, pe primul loc s-a clasat Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici