Aeronave de mari dimensiuni, precum Boeing 747 sau Airbus A330, pot opera pe Aeroportul Constanţa

Aeronave de mari dimensiuni, precum Boeing 747 sau Airbus A330, pot opera, din această lună, pe Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa, după Autoritatea Aeronautică Civilă Română a aprobat modificarea certificatului RO-08 deţinut din 2017.

2189 afișări
Imaginea articolului Aeronave de mari dimensiuni, precum Boeing 747 sau Airbus A330, pot opera pe Aeroportul Constanţa

Aeronave de mari dimensiuni, precum Boeing 747 sau Airbus A330, pot opera pe Aeroportul Constanţa

Aeronavele de mari dimensiuni, precum Boeing 747 sau Airbus A330 pot transporta până la 530 de pasageri şi cantităţi mari de marfă.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa au anunţat, joi, că Autoritatea Aeronautică Civilă Română a aprobat modificarea certificatului RO-08 deţinut de aeroport din 2017, prin includerea unor tipuri de aeronave de mari dimensiuni care pot opera pe aeroport.

Astfel, pe aeroportul din judeţul Constanţa pot fi deservite aeronave precum Boeing B747-400/300/200/100, Boeing B777-200LR/300F/300ER, McDonnell Douglas MD 11, Airbus A330-300, Airbus A340 – 600 şi Antonov AN 124. Aceste aeronave au o capacitatea de a transporta între 200 şi 530 de pasageri şi cantităţi mari de marfă, chiar până la 150 de tone cargo, pe distanţe lungi, de peste 12.000 kilometri.

În prezent, aeroportul deţine o capacitate de operare de două aeronave „wide body” (avion cu fuzelaj larg – n.r.) sau trei aeronave „narrow body” (avion cu fuzelaj îngust - n.r.) pe oră.

„Dimensiunile şi rezistenţa elementelor de infrastructură aeroportuară precum şi echipamentele de care dispune aeroportul - echipamente de balizaj, de protecţie împotriva incendiilor, mijloace de comunicaţii - permit aterizarea aeronavelor long carrier şi efectuarea serviciilor de tip cargo”, au precizat reprezentanţii aeroportului.

Aceştia susţin că Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” din Constanţa prezintă un interes major în crearea unei baze pentru transportul aerian de mărfuri şi, datorită amplasării, poate deveni un aeroport de tranzit către alte continente.

Taguri:
boeing,
airbus,
aeroport

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici