Aeroportul din Cluj-Napoca a finalizat construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a finalizat un proiect de investiţii de 84,2 mil. lei (17 mil. euro), ce a presupus construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave, paralelă cu pista, potrivit zf.ro.

268 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Cluj-Napoca a finalizat construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave

Aeroportul din Cluj-Napoca a finalizat construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a finalizat un proiect de investiţii de 84,2 mil. lei (17 mil. euro), din care aproximativ 27,4 mil. lei (5,5 mil. euro) au provenit din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, ce a presupus construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave, paralelă cu pista.

„Obiectivul proiectului a fost construirea unei noi căi de rulare pe Aeroportul Internaţional Cluj, având în vedere trendul ascendent al traficului de pasageri, dezvoltarea reţelei de rute şi, implicit, creşterea numărului de mişcări aeronave. Ca urmare a implementării proiectului, noua cale de rulare va asigura infrastructura necesară operării unui număr mai mare de aeronave, în condiţii de siguranţă şi securitate crescute, atât pentru pasageri, cât şi pentru aeronavele care operează pe aeroportul Cluj. Totodată, noua cale de rulare paralelă cu pista va determina fluidizarea operaţiunilor specifice desfăşurate la sol”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeroport,
pistă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici