Aeroportul Otopeni a anulat 40 de curse iar Aeroportul Băneasa 4 curse

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului "Henri Coandă", Valentin Iordache, a declarat că sunt anulate 40 de zboruri din 205 programate miercuri pe Aeroportul internaţional Otopeni, iar pe Aeroportul Băneasa sunt anulate patru zboruri din 75.

30 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Otopeni a anulat 40 de curse iar Aeroportul Băneasa 4 curse

Aeroportul Otopeni a anulat 40 de curse iar Aeroportul Băneasa 4 curse (Imagine: Adrian Lupea/Mediafax Foto)

Iordache a precizat că din cele 40 de zboruri anulate pe Otopeni, jumătate sunt pe relaţia Germania, iar celelalte 20 în direcţia Paris, Londra, Helsinki, Riga, Chişinău.

Pe Aeroportul Băneasa nu vor circula miercuri două curse tur-retur, respectiv o cursă Blue Air spre Paris şi o cursă Wizzair spre Dortmund.

Un al doilea nor de cenuşă vulcanică a intrat în România miercuri dimineaţa, la ora 9.00, dar la o altitudine care nu creează probleme deosebite şi nici nu afectează calitatea aerului, fără a exista depuneri de cenuşă la sol, astfel că traficul aerian se desfăşoară în prezent fără restricţii.

Evoluţia situaţiei provocată de erupţia vulcanului din Islanda a fost analizată şi prezentată de către membrii Guvernului la începutul şedinţei de miercuri a Cabinetului.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi cel al Transporturilor, Radu Berceanu, l-au informat pe premierul Emil Boc că la acest moment nu sunt semnalate probleme deosebite provocate de norul de cenuşă, care să impună introducerea unor noi restricţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici