Aeroporturile din Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Suceava, Iaşi şi Bacău vor fi închise

Traficul va fi închis şi la aeroporturile din Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Suceava, Iaşi şi Bacău, nu doar la cele din Oradea, Baia Mare şi Satu Mare, cum a fost anunţat deja, din cauza norului de cenuşă care va traversa nord-vestul şi nordul ţării.

38 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile din Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Suceava, Iaşi şi Bacău vor fi închise

Aeroporturile din Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Suceava, Iaşi şi Bacău vor fi închise

Aeroporturile din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş vor fi închise la ora 24:00, iar cele din Suceava, Iaşi şi Bacău sâmbătă la ora 07:00, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marin Anton.

Spaţiul aerian din nord-vestul României va fi închis sâmbătă, începând cu ora 03:00.

Problemele determinate de norii de cenuşă vulcanică veniţi dinspre Islanda au fost analizate de comitetul de urgenţă, convocat vineri de premierul Emil Boc. După întâlnire, premierul a anunţat că traficul aerian va fi închis, la ora 24.00, la aeroporturile Oradea, Baia Mare şi Satu Mare. O nouă şedinţă a comitetului va avea loc sâmbătă.

Conform datelor analizate în comitetul pentru situaţii de urgenţă, norul de cenuşă va traversa nord-vestul şi nordul ţării la o altitudine de 6.000-10.000 metri începând cu ora 03.00, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi până la ora 09.00, când va acoperi distanţa dintre Oradea şi Suceava.

Potrivit premierului, nu există riscul la acest moment unor depuneri la sol, astfel că autorităţile nu recomandă populaţiei măsuri speciale.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda a perturbat joi şi vineri traficul aerian al mai multor ţări din Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Suedia, Olanda şi Finlanda, Cehia şi Slovacia.

De asemenea, câteva zeci de curse din şi spre România au fost anulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici