Agenţia Naţională de Integritate: Un ales local trebuie să demisioneze înainte să fie numit în Guvern

Agenţia Naţională de Integritate a transmis Secretariatului General al Guvernului, la solicitarea acestuia că potrivit legii, o persoană cu o funcţie de ales local trebuie să demisioneze din funcţie înainte să fie numită într-un post de membru al Guvernului, au transmis reprezentanţii Executivului.

432 afișări
Imaginea articolului Agenţia Naţională de Integritate: Un ales local trebuie să demisioneze înainte să fie numit în Guvern

Agenţia Naţională de Integritate: Un ales local trebuie să demisioneze înainte să fie numit în Guvern (Imagine: Catalin Lutu/Mediafax Foto)

Solicitarea SGG a fost transmisă luni, iar răspunsul a fost formulat tot în cursul acestei luni, au precizat oficialii Guvernului.

Potrivit acestora, reprezentanţii ANI au făcut trimitere la articolul 86 din Legea 161/2003, conform căruia o astfel de persoană trebuie să declare că nu se află într-o stare de incompatibilitate încă de la data depunerii jurămăntului sau, după caz, a numirii în funcţie.

VEZI DOCUMENTUL

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că îl propune, luni, pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, deoarece la această instituţie este nevoie de o situaţie clară, de stabilitate, şi că problema funcţiei de vicepremier va fi discutată rapid în USL

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, că îşi reafirmă determinarea pentru a deveni vicepremier, menţionând că va face toţi paşii ceruţi de lege pentru acest lucru şi precizând: "Acest lucru este treaba mea şi nu am neapărat nevoie de sfaturi decât dacă le cer".

"Vreau să clarific că acest lucru e treaba mea şi nu am nepărat nevoie de sfaturi decât dacă le cer eu. Pe de altă parte, e clar că noi, PNL, nu vom merge niciunde să cerem o lege pentru un om şi nici eu nu am de gând să intru într-o situaţie discutabilă. Reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier şi ministru de Interne şi voi face toţi paşii ceruţi de lege pentru a fi şi în legalitate şi a clarifica orice discuţie care s-ar pune înainte de a deveni vicepremier şi ministru", a spus primarul oraşului Sibiu.

El a spus că va face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate.

"Voi face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate, dar acest pas îmi aparţine, îl voi face atunci când trebuie şi atunci îl voi anunţa", a spus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici