Agresorii vărului lui Lucian Bute, reţinuţi sub acuzaţia de tentativă de omor calificat

Cei cinci tineri care duminică l-au bătut pe Gelu Bute, vărul boxerului Lucian Bute, în faţa unei discoteci din localitatea gălăţeană Pechea, au fost reţinuţi, miercuri seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Galaţi, sub acuzaţia de tentativă la omor calificat.

258 afișări
Imaginea articolului Agresorii vărului lui Lucian Bute, reţinuţi sub acuzaţia de tentativă de omor calificat

Agresorii vărului lui Lucian Bute, reţinuţi sub acuzaţia de tentativă de omor calificat (Imagine: Mediafax Foto)

"Agresorii tânărului din comuna Pechea, care a fost bătut în noaptea de 31 iulie spre 1 august, au fost reţinuţi sub acuzaţia de tentativă la omor calificat. În timpul cercetărilor s-a stabilit că, grupul din care făcea parte şi vărul boxerului ar fi agresat un tânăr. Acesta din urmă a chemat întăriri, iar în momentul în care cele două grupuri s-au întâlnit, cei care îl însoţeau pe Bute au fugit, lăsându-l singur", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Cristina Tatulici.

Cei cinci tineri urmează să fie prezentaţi, joi, Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Conflictul în urma căruia Gelu Bute, văul lui Lucian Bute, a ajuns în stare gravă la spital a avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei 4.00 şi a fost sesizat de către o patrulă de poliţie.

"Poliţiştii care patrulau au observat că un grup de tineri se aflau în conflict la intersecţia unor străzi din comună. În momentul în care patrula s-a apropiat, tinerii au fugit, la faţa locului rămând doar cel care se află acum în spital. Pentru că acesta era rănit, poliţiştii au solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 intervenţia unei ambulanţe", declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

În urma incidentului, Gelu Bute a fost internat în stare gravă la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi .

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Nicolae Bacalbaşa, declara că tânărul, care a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele de mai multe persoane, se afla în comă şi urma să fie operat. Ulterior, starea acestuia de sănătate s-a ameliorat, medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi spunând că pacientul este conştient, nemaifiind nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Poliţiştii din Galaţi i-au identificat pe agresorii vărului lui Lucian Bute, fiind vorba despre cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani.

În acest caz Parchetul Judecătoriei Galaţi a deschis un dosar ce avea ca obiect vătămarea corporală a vărului lui Lucian Bute. Dosarul a fost însă declinat la Parchetul Tribunalului Galaţi, acuzaţia schimbându-se în tentativă de omor calificat, după ce examenul medico-legal a arătat că viaţa victimei a fost pusă în pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici