Agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy, deferit justiţiei

Parchetul Tribunalului Giurgiu l-a deferit justiţiei pe Ionuţ Adrian Tănăsoaia, cel care i-a tras un pumn în faţă baschetbalistului Chauncey Hardy, lovitură care a condus la decesul sportivului, în noaptea de 8 spre 9 octombrie.

421 afișări
Imaginea articolului Agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy, deferit justiţiei

Agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy, deferit justiţiei (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ionuţ Adrian Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"În dimineaţa de 9 octombrie 2011, ora 4.13, inculpatul, aflându-se în discoteca organizată la un club din oraşul Giurgiu, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, a îmbrâncit şi apoi a lovit puternic cu pumnul în plină figură victima C.D.H.- cetăţean de origine americană, care s-a dezechilibrat şi a fost proiectat cu capul de un plan dur. În urma impactului, victima a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, leziuni care au condus, câteva ore mai târziu (ora 19.10 ) la decesul acesteia. În acelaşi context, inculpatul Tănăsoaia Ionuţ-Adrian, prin scandalul provocat şi aducerea victimei în stare de inconştienţă, a creat o stare de temere, haos, agitaţie în rândul celor prezenţi, determinându-i pe aceştia să părăsească în mod precipitat clubul, tulburându-se astfel, grav ordinea şi liniştea publică", se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, de către Biroul de presă al Ministerului Public.

Raportul medico-legal întocmit în cauză a concluzionat faptul că moartea victimei a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

Leziunile traumatice corporale cerebrale care au dus la deces s-au putut produce prin lovire cu şi de corp-plan dur în acelaşi context traumatic, iar între leziunile traumatice cranio-cerebrale şi deces există o legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată.

Surse judiciare au informat că baschetbalistul Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, avea o alcoolemie de 0,6 la mie, la momentul accidentului din discotecă.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy a murit a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.

Americanul ar fi iniţiat un joc cu o tânără, căreia tot îi punea pe cap o şapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoţeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în faţă, iar sportivul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului.

Asupra vinovăţiei lui Tănăsoaia se va pronunţa Tribunalul Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici