Agricultorii bulgari vor să blocheze podul Calafat-Vidin

Agricultorii bulgari din zona Vidin intenţionează să blocheze podul Calafat - Vidin dacă autorităţile nu vor lua măsuri împotriva importurilor ilegale de fructe şi legume din România.

12954 afișări
Imaginea articolului Agricultorii bulgari vor să blocheze podul Calafat-Vidin

Agricultorii bulgari vor să blocheze podul Calafat-Vidin (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

"Am pregătit un protest al producătorilor de fructe şi legume din zona Vidin pentru că vânzările noastre s-au prăbuşit după inaugurarea podului", a declarat Milena Dmitrova, agricultor din satul Gomotartsi, situat în apropierea Vidinului, potrivit agenţiei Focus, preluată de Novinite.

Ea a subliniat că preţurile la roşii nu au fost niciodată atât de scăzute în această perioadă a anului.

Potrivit agricultorilor nemulţumiţi, vânzările s-au prăbuşit din cauza importului nereglementat de fructe şi legume din România pe podul Calafat - Vidin. Produsele sunt vândute fără documente şi permise, fără plata taxelor şi a contribuţiilor sociale, potrivit fermierilor bulgari.

Agricultorii din zona Vidin au depus plângeri către 9 instituţii publice, inclusiv poliţia, inspectoratul regional pentru sănătate, agenţia pentru siguranţă în alimentaţie, Fisc, autorităţile vamale şi primăria Vidin. De asemenea, o scrisoare a fost trimisă Ministerului Agriculturii.

Totodată, Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Tutun din Bulgaria a anunţat că se pregăteşte pentru un protest care va avea loc pe 11 iulie la Sofia şi la trei puncte de trecere a frontierei, deoarece guvernul nu protejează interesele industriei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici