Agrostar: Descinderile de vineri au legătură cu secretarul general al federaţiei, anchetat de ANI

Agrostar susţine că descinderile de vineri de la sediul sindicatului nu au avut nicio legătură cu situaţia de la Ministerul Agriculturii şi Agenţia Domeniilor Statului (ADS), ci l-au vizat pe secretarul general al federaţiei, Tudor Dorobanţu, investigat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

535 afișări
Imaginea articolului Agrostar: Descinderile de vineri au legătură cu secretarul general al federaţiei, anchetat de ANI

Agrostar: Descinderile de vineri au legătură cu secretarul general al federaţiei, anchetat de ANI (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat vineri că şeful Direcţiei strategie, managementul datelor şi activităţilor din ADS, Vincenţiu Relu Lucian Cuc, preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae, şi alte şase persoane, între care o alta cu funcţie de conducere din ADS, sunt urmărite penal pentru fapte de corupţie.

Procurorii DNA au făcut, vineri, percheziţii la Ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului şi Federaţia Sindicală Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente, în cadrul unei anchete vizând fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare. Sursele citate au precizat că procurorii anticorupţie au ridicat de la sediile Ministerului Agriculturii, ADS şi Agrostar mai multe documente, care vor fi analizate în cadrul unui dosar penal deschis recent.

"În cazul Federaţiei AGROSTAR, evenimentele petrecute au vizat o problemă internă a federaţiei, care datează din luna iunie 2013, referitoare la un coleg de-al nostru din conducerea organizaţiri. În speţă este vorba de secretarul general al federaţiei Dorobanţu Tudor. Din luna iunie 2013, acesta face obiectul unei investigaţii din partea ANI", se arată într-un comunicat al federaţiei.

Potrivit sursei citate, acţiunea ANI a pornit de la neconcordanţa celor două declaraţii de interese ale lui Tudor Dorobanţu, care este, pe lângă coordonatorul proiectelor cu fonduri europene din cadrul AGROSTAR, şi consilier local.

"Am încercat să îl convingem pe colegul nostru să îşi rezolve problema personală rapid şi transparent pentru a nu pune federaţia într-o situaţie delicată, mai ales că era şi cel care răpundea direct de fondurile europene. Această bună intenţie a noastră nu a fost înţeleasă de colegul nostru Dorobanţu Tudor şi de aici conflictul de altfel cunoscut de membrii de sindicat dintre dl Dorobanţu şi conducerea federaţiei. Finalitatea acestui conflict este din păcate, din punctul nostru de vedere, la tribunal", se mai spune în comunicatul Agrostar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici