ALARMĂ la baza militară românească din Kandahar. Ponta şi miniştrii au fost adăpostiţi în buncăr. Ponta: A dat culoare, păcat că nu am apucat să stăm mai mult la masă

Militarii au declanşat alarma de raid aerian cu rachete la baza din Kandahar, unde premierul Victor Ponta este prezent pentru începerea procedurilor de retragere a trupelor româneşti, şeful Guvernului şi miniştrii fiind adăpostiţi rapid într-un buncăr. Alarma a fost ridicată, parţial, după aproximativ 20 de minute, iar oficialii români au fost scoşi din buncăr.

6308 afișări
Imaginea articolului ALARMĂ la baza militară românească din Kandahar. Ponta şi miniştrii au fost adăpostiţi în buncăr. Ponta: A dat culoare, păcat că nu am apucat să stăm mai mult la masă

ALARMĂ de raid cu RACHETE la baza militară românească din Kandahar (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Guvernului a fost dus cu o maşină blindată în zona adăpostită imediat după ce în baza militară s-a dat alarma.

La scurt timp după ce a ajuns în Afganistan şi înainte de a începe ceremonia de retragere a trupelor, Ponta a fost instruit, de altfel, preventiv, de către militari asupra procedurilor de adăpostire în caz de urgenţă.

În buncăr au fost duşi rapid şi miniştrii români de Apărare şi Interne, potrivit celor prezenţi în tabăra militară.

Alarma a fost ridicată, parţial, după aproximativ 20 de minute, iar oficialii români au fost scoşi din buncăr.

Până acum, din considerente de securitate, oficialii români au preferat, de cele mai multe ori, să-şi anunţe vizitele în taberele militare din Afganistan după plecarea din zonă. Prezenţa premierului şi a celor doi miniştri, precum şi discursurile acestora cu ocazia retragerii trupelor româneşti au fost relatate mediatic în direct, conform deciziei de organizare a evenimentului.

Ponta, după alarma de atac: A dat culoare, păcat că nu am apucat să stăm mai mult la masă

Alarma de raid aerian cu rachete declanşată la baza românească din Kandahar nu a fost un eveniment special pentru soldaţi, ci a dat "culoare" ceremoniei de începere a retragerii trupelor din Afganistan, a afirmat premierul Ponta, spunând că îi pare rău că nu a putut sta mai mult la masă cu soldaţii.

"Din câte înţeleg de la soldaţii noştri, nu a fost nimic special, singurul lucru că nu am apucat să stăm mai mult de vorbă la masă. Un mic incident care a dat un pic de culoare evenimentului. Atât timp cât am văzut militari români lângă mine, nu am avut absolut niciun fel de grijă. Ca să fiu foarte sincer, atunci când a sunat alarma, am crezut că e o chestie aşa, o glumă sau eventual un exerciţiu. Când i-am văzut însă pe comandanţii soldaţilor noştri aplicând procedura, mi-am dat seama că nu e de glumă şi nu am făcut decât să fiu foarte discplinat. Dincolo de primul moment, un pic de uimire, după aia am fost foarte disciplinat", a spus Ponta, aflat în baza militară, după alarma aeriană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici