Alba: Primarul comunei Vinţu de Jos, arestat la domiciliu pentru abuz în serviciu

Primarul comunei Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad (PSD), reţinut, vineri, de către procurorii Parchetului Tribunalului Alba pentru abuz în serviciu fiindcă ar fi folosit în scop personal bani din bugetul primăriei, a fost arestat la domiciliu în urma unei decizii de sâmbătă a Judecătoriei Alba Iulia.

692 afișări
Imaginea articolului Alba: Primarul comunei Vinţu de Jos, arestat la domiciliu pentru abuz în serviciu

Alba: Primarul comunei Vinţu de Jos, arestat la domiciliu pentru abuz în serviciu (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Judecătoriei Alba Iulia, primarul comunei Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad, şi Valentin Groza, şef birou în cadrul instituţiei, au fost prezentaţi, sâmbătă, instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru abuz în serviciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursele citate au precizat că magistraţii Judecătoriei Alba Iulia au respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba de arestare preventivă a celor doi şi a decis ca aceştia să fie cercetaţi în continuare în arest la domiciliu.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie care se va judeca la Tribunalul Alba.

Primarul comunei Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad (PSD), a fost audiat, vineri, şi apoi reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorii au stabilit că în perioada 2013 - 11 august 2014 edilul a angajat, înregistrat şi efectuat cheltuieli şi consumuri nejustificate de materiale de curăţenie, precum şi de produse ce nu se regăsesc în inventarul primăriei, iar în unele cazuri a achiziţionat materiale respectiv piese pentru autoturism, însă acestea erau pentru o altă marcă de autoturism decât cele aflate în dotarea primăriei.

De asemenea, primarul mai este acuzat că a angajat, ordonanţat şi efectuat plata de cheltuieli cu carburanţi (benzină, motorină şi uleiuri minerale) fără respectarea prevederilor legale. Astfel, potrivit anchetatorilor, o parte din carburant a fost consumat de edil pentru deplasări în interes personal, precum şi de alte persoane cu acceptul acestuia.

Primarul mai este acuzat că a dispus şoferului Primăriei Vinţu de Jos să efectueze lucrări cu buldoexcavatorul unei persoane fizice a cărei contravaloare nu a fost achitată.

De asemenea, edilul este acuzat şi că a angajat, înregistrat şi efectuat cheltuieli şi plăţi nelegale pentru prestarea unor servicii de cazare şi masă la hoteluri din Băile Felix, judeţul Bihor.

Împreună cu primarul din Vinţu de Jos a fost reţinut, vineri, şi Valentin Groza, şef serviciu în cadrul instituţiei, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu pentru că l-ar fi ajutat pe edil la comiterea faptelor nelegale.

Primarul comunei Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad, are 45 de ani şi este la primul mandat, iar până la sfârşitul anului trecut a fost membru PNL. Edilul a trecut apoi la PSD, profitând de ordonanţa care a permis migraţia aleşilor locali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici