Alee pentru masaj la tălpi pe care vizitatorii se plimbă desculţi, în Parcul Dendrologic din Alba - GALERIE FOTO

O alee lungă de 140 de metri, formată din conuri, nisip, cetină, rondele de lemn şi fân, pe care vizitatorii se pot plimba desculţi, beneficiind astfel de masaj terapeutic la tălpi, a fost amenajată şi inaugurată vineri în Parcul Dendrologic din Alba Iulia.

1806 afișări
Imaginea articolului Alee pentru masaj la tălpi pe care vizitatorii se plimbă desculţi, în Parcul Dendrologic din Alba - GALERIE FOTO

Alee pentru masaj la tălpi pe care vizitatorii se plimbă desculţi, în Parcul Dendrologic din Alba - GALERIE FOTO

În Parcul Dendrologic “Dr. Ion Vlad” de la marginea municipiului Alba Iulia, care se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare şi adăposteşte peste 1.200 de specii de plante, a fost amenajată o alee de 140 de metri lungime, pe un traseu şerpuit, care poate fi folosită pentru masaj la tălpi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aleea este formată din mai multe elemente, care au luat locul pământului, sub forma unei fundaţii, între care cribluri, conuri, nisip, cetină, rondele de lemn, fân, paie, plăcuţe de lemn, beţe de bambus, pietre de râu, seminţe de carpen sau frunze de stejar.

Potrivit inginerului silvic Nicolae Pătrânjan, custodele parcului, aleea are scop terapeutic, iar cei care se plimbă pe ea se simt mai bine, beneficiind de masaj la tălpi.

De-a lungul aleii au fost amenajate mai multe băncuţe din lemn, iar la finalul traseului a fost montat un furtun cu apă, în aşa fel încât cei care s-au plimbat să se poată spăla.

Tot vineri, în parc a fost inaugurat un muzeu care adăposteşte colecţii din diferite specii lemnoase: conuri, seminţie, secţiuni din lemn, scoarţe sau fructe etichetate cu denumirea ştiinţifică, populară şi ţara de origine, deoarece unul din scopurile parcului este cel educaţional, potrivit inginerul Nicolae Pătrânjan.

Între exponate se regăsesc nuci negre şi cenuşi din America de Nord, dar şi nuci comune din Iran, Balcani sau Himalaya, fructe de molid chinezesc, conuri de zambru din Europa Alpină, conuri de cedri algerieni din Africa de Nord, conuri de larice siberieni, conuri de pini din America de Nord şi Asia sau conuri de molizi înţepători din Colorado. Totodată, în muzeu se mai regăsesc lemne exotice şi lucrări artizanale, artefacte romane şi medievale: ţigle, cărămizi, elemente din fundaţii, găsite pe teritoriul Parcului Dendrologic.

Majoritatea elementelor sunt expuse în vitrine închise, pe marginile muzeului, iar în centru se află o machetă din lemn, impunătoare, care simbolizează o corabie din secolele XVIII-XIX, executată din speciile alun, arţar, brad, balsa, bambus, carpen, cedru, ginco, mahon, molid, paltin salcie, tec şi trandafir.

Parcul Dendrologic se află la marginea municipiul Alba Iulia, este o adevărată oază de linişte şi relaxare, fiind inaugurat la 1 mai 2014.

Locul de promenadă aflat deasupra oraşului, în zona Mamut pe Valea Popii, pune la dispoziţia pasionaţilor de plimbări în aer liber un spaţiu vast, planificat minuţios, astfel încât cei care îl vor vizita, după poarta de intrare, se vor cufunda imediat într-o mare de verdeaţă, cu o atmosferă de pace şi armonie. Infrastructura constă în principal din împrejmuire, alea principală asfaltată şi dotarea cu cele necesare pentru public, bănci, copertine, cabine ecologice, locuri de odihnă, coşuri de gunoi şi podeţe. Totodată, locaţia dispune de o parcare de 600 de metri pătraţi.

Intrarea în parc costă 1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici