Numărul copiilor diagnosticaţi în Constanţa cu meningită virală a ajuns la 24, alţi 7 sunt suspecţi

Douăzeci şi patru de cazuri de meningită acută virală la copii au fost confirmate, până în prezent, în judeţul Constanţa, iar alte 7 cazuri sunt în curs de evaluare, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică declarând că dezinfectează unităţile de învăţământ unde s-au înregistrat îmbolnăviri.

940 afișări
Imaginea articolului Numărul copiilor diagnosticaţi în Constanţa cu meningită virală a ajuns la 24, alţi 7 sunt suspecţi

Numărul copiilor diagnosticaţi în Constanţa cu meningită virală a ajuns la 24, alţi 7 sunt suspecţi

Potrivit DSP Constanţa, de la începutul lunii octombrie şi până în prezent au fost înregistrate 31 de suspiciuni de îmbolnăvire de meningită acută virală, între care două cazuri de West Nile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dintre cele 31 de cazuri suspecte, au fost confirmate cu meningită acută virală 24 de cazuri, niciunul de West Nile, şi sunt în curs de evaluare alte şapte cazuri”, au anunţat, vineri, reprezentanţii DSP Constanţa.

O echipă mixtă, de la Serviciul Control în Sănătate Publică şi Serviciul Supraveghere în Sănătate Publică - Igiena Şcolară, desfăşoară acţiuni de evaluare a condiţiilor igienico-sanitare în cadrul unităţilor de învăţământ unde au existat cazuri confirmate de meningită.

"De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa efectuează acţiuni de dezinfecţie în cadrul unităţilor de învăţământ unde se înregistrează cazuri noi de meningită acută virală, începând cu data de 13 octombrie. Cadrele medicale din unităţile de învăţământ efectuează triajul epidemiologic zilnic al elevilor şi fac educaţie pentru sănătate în rândul elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar”, au spus specialiştii DSP.

Totodată, aceştia au făcut recomandări privind efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei riguroase în incinta spaţiilor de învăţământ şi la grupurile sanitare, cu produse avizate de către Ministerul Sănătăţii, transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Serviciului Public de Asistenţă Socială Constanţa şi primăriilor din judeţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici