Alianţa USR-PLUS îi cere preşedintelui Iohannis să prezideze din nou şedinţa de Guvern pentru a bloca OUG pe codurile penale

Alianţa USR-PLUS a transmis, joi, o scrisoare către premierul Viorica Dăncilă în care i se solicită să renunţe la OUG pe codurile penale. Alianţa a transmis, de asemenea, o scrisoare către Comisia Europeană pentru a o informa şi pentru a-i solicita sprijinul împotriva adoptării ordonanţelor.

399 afișări
Imaginea articolului Alianţa USR-PLUS îi cere preşedintelui Iohannis să prezideze din nou şedinţa de Guvern pentru a bloca OUG pe codurile penale

Alianţa USR-PLUS îi cere preşedintelui Iohannis să prezideze din nou şedinţa de Guvern pentru a bloca OUG pe codurile penale

„Avem din nou agresiunea cu ordonanţele. Această ameninţare care a ţinut România de la OUG 13 până astăzi în ţară permanent. Vedem că Tudorel Toader şi doamna Dăncilă vorbesc din nou de ordonanţe pe codurile penale. Poziţia noastră e foarte clară, aceste ordonanţe nu trebuie date. Am transmis chiar în acest moment doamnei Dăncilă o scrisoare în care îi solicităm acest lucru argumentând. Transmitem de asemena în cursul acestei zile către partenerii europeni un document similar prin care îi informăm şi le cerem sprijinul împotriva acestei poziţii a Guvernului de a da ordonanţă pe coduri”, a anunţat, joi, Dan Barna.

Liderul USR a afirmat că dacă nu se va renunţa la ordonanţe, Klaus Iohannis ar trebui să participe din nou la şedinţele de Guvern.

„Am văzut ieri poziţia domnului Timmermans. Înţeleg că astăzi are loc o dezbatere cu premierul Dăncilă. Mai avem un fir de optimism că în urma acestei discuţii se va renunţa la aceste ordonanţe şi daca ele totuşi vor rămâne pe ordinea de zi a Guvernului considerăm că e o idee foarte bună ca preşedintele Iohannis să participe din nou la şedinţa de Guvern şi să prezideze şedinţa pentru a bloca aceste ordonanţe”, a conchis Dan Barna.

Ministerul Justiţiei a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi un proiect privind completurile de 5 judecători ale instanţei supreme.

Potrivit proiectului referitor la completurile de judecători, intrat în posesia MEDIAFAX, condamnaţii care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu 2014 pot depune contestaţie în anulare şi dacă au ieşit din termenul legal de 30 de zile.

Cioloş: Cerem PSD introducerea în lege a monitorizării electronice pentru orice alegeri

Dacian Cioloş a cerut, în numele Alianţei USR-PLUS, Guvernului şi PSD introducerea în legislaţie a monitorizării electronice a tuturor alegerilor din România, pentru a elimina suspiciunile privind fraudarea celor două acţiuni de vot.

Dacă PSD vrea să facă ceea ce declară că se va întâmpla, şi anume două secţii de vot separate vor trebui să modifice legea. Schimbarea legii prin OUG doresc fraudarea alegerilor şi descurajarea participării oamenilor la vot. Le e frică de exprimarea voinţei populare. Dacă PSD vrea să respecte voinţa populară şi să arate că e cinsiti, le cerem să introducă în lege folosirea sistemului electronic de monitorizare la orice scrutin”, a afirmat Dacian Cioloş.

El a adăugat că Executivul PSD vrea să fraudeze alelegerile prin OUG care modifică legislaţia electorală.

Legea prevede expres faptul că pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum, în cazul în care se organizează în aceeaşi zi, trebuie folosite aceleaşi secţii de vot, dare este clar că PSD şi ALDE doreşte sabotarea referendumului, doreşte să influenţeze participarea la vot în aşa fel încât acesta să nu fie validat şi, mai mult, se pare că doreşte să nu se poată folosi sistemul de monitorizare electronic pentru prezenţa la vot, pentru că dacă ar fi două secţii de vot ar trebui ca sistemul să fie folosit şi într-o secţie şi cealaltă. La ultimul referendum acest sistem de monitorizare nu a fost folosit iar lipsa lui poate să ducă la fraudarea alegerilor sau la influenţarea rezultatului votului. Liviu Dragnea face acelaşi lucru pe care îl face de doi ani de zile, şi anume influenţarea justiţiei. Când nu poate s-o facă, modifică legea pentru a se apăra pe sine şi pentru a evita voinţa populară”, a completat Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici