Alte trei persoane au murit din cauza gripei / Bilanţul a ajuns la 26 de decese

Alte două persoane au murit din cauza gripei, un bărbat în vârstă de 61 de ani din judeţul Prahova şi o femeie de 74 de ani din judeţul Ialomiţa, ambii pacienţi având probleme medicale. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 26.

1091 afișări
Imaginea articolului Alte trei persoane au murit din cauza gripei / Bilanţul a ajuns la 26 de decese

Un bărbat internat cu gripă a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov/ Bilanţul a ajuns la 24 de decese

Un bărbat în vârstă de 61 ani, din judeţul Prahova, a murit din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică. Potrivit sursei citate, bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, şi avea condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale anti-gripale necunoscute.

Alt pacient care a murit din cauza gripei este o femeie în vârstă de 74 ani, din judeţul Ialomiţa, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente. Femeia nu era vaccinată anti-gripal.

Potrivit medicului Ramona Ionescu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, bărbatul avea diabet, precum şi alte afecţiuni şi era nevaccinat.

„Este vorba despre un vârstnic cu comorbidităţi, în vârstă de 77 de ani, nevaccinat. A avut gripă tip A confirmată, cu insuficienţă respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infecţie bacteriană asociată şi pe un fond de diabet zaharat şi hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardivă, a venit în a patra zi de boală, a treia, a patra zi de febră şi atunci tratamentul e mai puţin eficient”, a declarat dr. Ramona Ionescu.

Bărbatul a murit în timpul nopţii e 18 spre 19 ianuarie.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 24 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, săptămâna trecută că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că toate cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, în 17 decembrie, ministerul Sănătăţii.

În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici