Alunecări de teren în judeţul Gorj: 14 persoane au fost evacuate - FOTO

14 persoane din comuna gorjeană Bumbeşti-Piţic au fost evacuate din cauza unor alunecări de teren care s-au reactivat în urma ploilor abundente din ultima perioadă, transmite corespondentul MEDIAFAX

1505 afișări
Imaginea articolului Alunecări de teren în judeţul Gorj: 14 persoane au fost evacuate - FOTO

Alunecări de teren în judeţul Gorj: 14 persoane au fost evacuate - FOTO

O alunecare masivă de teren s-a reactivat, miercuri seara, într-un sat din comuna Bumbeşti-Piţic. Situaţia s-a agravat în aproximativ două ore, motiv pentru care autorităţile locale au dispus primele măsuri.

”Din cauza precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, a avut loc o reactivare a alunecării, o scufundare masivă de teren, în satul Cârligei Deal. Am dat decizie de evacuare a celor patru gospodării, în care locuiau 14 oameni”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti-Piţic.

La faţa locului au mers, joi, reprezentanţi ai Prefecturii Gorj şi pompierii.

”A avut loc o alunecare de teren pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 metri lungime şi aproximativ 500 metri lăţime, cu o surpare de 10-15 metri. Prefectul judeţului Gorj a dispus constituirea şi deplasarea la faţa locului a unei comisii mixte formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Gorj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, care au constatat că patru gospodării cu anexe gospodăreşti sunt în pericol de a fi afectate, a fost afectat gardul care împrejmuieşte proprietăţile, drumul sătesc a fost afectat pe o lungime de aproximativ 300 metri, nemaiexistând posibilitatea de acces la trei proprietăţi, iar doi stâlpi ai reţelei de alimentare cu energie electrică au fost afectaţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Trei familii au decis să se mute la rude, iar celelalte persoane, de la ultima gospodărie, au de ales între căminul cultural şi şcoala de la Poienari, care este
închisă.

”În aceeaşi zonă, anul trecut o casă s-a prăbuşit. Acum s-a apropiat la cinci metri şi de celelalte patru case, de aceea s-a dispus evacuarea. Deocamdată, nu putem să vorbim de o consolidare, pentru că este nevoie de un studiu care costă foarte mult, ceea ce este exclus acum”, a mai precizat primarul.

Pământul s-a surpat în Bumbeşti-Piţic, la o zi după alunecările de teren care au avut loc în comuna Logreşti, unde o conductă petrolieră a explodat şi Drumul Judeţean 675C a fost închis pentru efectuarea lucrărilor de consolidare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici