Amelia Antoniu: Am rezistat doar datorită celor care au fost lângă mine, s-au rugat şi m-au ajutat - VIDEO

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu a declarat, marţi, în primul interviu acordat după ce a ieşit din comă, pentru postul de televiziune Pro TV, că a rezistat doar datorită celor care au fost lângă ea, s-au rugat şi au ajutat-o.

69 afișări
Imaginea articolului Amelia Antoniu: Am rezistat doar datorită celor care au fost lângă mine, s-au rugat şi m-au ajutat - VIDEO

Amelia Antoniu: Am rezistat doar datorită celor care au fost lângă mine, s-au rugat şi m-au ajutat

Amelia Antoniu nu mai depinde de aparate şi a fost mutată într-o rezervă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde poate fi vizitată de cei dragi, care i-au adus, printre altele, multe CD-uri cu muzică clasică. Peste câteva zile Amelia va fi mutată în altă secţie, relatează Pro TV.

Amelia Antoniu a spus, în interviul pentru Pro TV, că îi este dor de scenă. "Îmi este dor de toţi. Săracii de ei. Eu am rezistat doar datorită lor, datorită celor care au fost lângă mine şi s-au rugat şi m-au ajutat", a adăugat prim-solista Teatrului de Operetă.

Mama prim-solistei a precizat că i-a povestit Ameliei tot ce s-a întâmplat, arătând că fiica sa doreşte să mulţumească tuturor oamenilor"cunoscuţi şi necunoscuţi" care i-au fost aproape "în aceste momente cumplite pentru ea şi pentru noi".

"I-am spus că s-a ridicat un zid, pur şi simplu un zid împotriva suferinţei, şi acum ştie. Absolut toată lumea a încercat să o sprijine cu absolut orice. Ştie lucrul acesta", a spus mama Ameliei, Paula Antoniu.

Aceasta a precizat că Amelia Antoniu ştie că a fost într-o stare gravă şi că este de peste o săptămână la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

"Ştie că e peste o săptămână de când este aici, ştie că a fost foarte rău şi că a plecat foarte departe. E bucuroasă că s-a întors. Ar vrea să vă vorbească şi mai ales să cânte, dar nu acum", a mai spus Paula Antoniu.

Aceasta a adăugat că i-a adus Ameliei un CD-player şi "o rezervă substanţială" de CD-uri cu Ioana Radu, Maria Tănase, Maria Callas, Schubert.

Video Stirileprotv.ro

"Ca să încerce să se îmbăieze în aerul care-i face bine ... în muzică", a explicat Paula Antoniu.

Amelia Antoniu respiră fără aparate, însă starea Roxanei Preda este în continuare foarte gravă, fiind în şoc toxico-septic.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în urmă cu o săptămână, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii. Cele două au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor.

Ministerul Sănătăţii anunţa, luni, că afecţiunile actuale ale Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la Spitalul CF2, în cazul uneia dintre ele fiind depistat în sânge microorganismul de gram negativ - burkholderia cepacia care arată condiţiile improprii ale efectuării intervenţiilor.

Potrivit noului manager al Spitalului CF2, medicul Nicolae Efimov, membrii comisiei de anchetă a Ministerului Sănătăţii au stabilit, în urma rezultatelor de laborator, că Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda au fost infectate cu un germene "eminamente de spital", înrudit cu pseudomonas aeruginosa.

Surse medicale declarau încă de sâmbătă pentru MEDIAFAX că Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda ar fi infectate cu bacili gram negativ, conform primelor rezultate ale analizelor de laborator.

Medicul Constantin Tănase, demis, vineri, de la conducerea Spitalului CF2, declara, luni seară, într-o emisiune la postul B1 TV, că "ne operăm şi unde e pericol de moarte, nu ne plimbăm toţi cu Mercedes".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici