Amenda usturătoare primită de o firmă din Constanţa care avea camere video montate în vestiarele angajaţilor

O firmă din Constanţa care îşi supraveghea muncitorii cu ajutorul camerelor video instalate în birouri şi în vestiare a fost amendată cu 10.000 de euro pentru că a încălcat patru prevederi din legislaţia referitoare la prelucrarea şi protejarea datelor cu caracter personal.

2394 afișări
Imaginea articolului Amenda usturătoare primită de o firmă din Constanţa care avea camere video montate în vestiarele angajaţilor

Amenda usturătoare primită de o firmă din Constanţa care avea camere video montate în vestiarele angajaţilor

Societatea a încălcat în mai multe rânduri Regulamentul General privind Protecţia Datelor (RGPD), arată o anchetă a Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care a transmis că firma va fi nevoită să plătească două amenzi de 5.000 de euro.

Mai precis, anagajatorul a prelucrat în mod excesiv imaginile angajaţilor săi folosind camere video pe care le instalase în birourile unde aceştia lucrau, dar şi în vestiare, acolo unde erau amplasate dulapurile în care angajaţii îşi puneau hainele de schimb.

Totodată, angajatorul a folosit mai multe mijloace pentru prelucrarea amprentelor angajaţilor săi şi a prelucrat în mod ilegal datele cu caracter personal ale unui fost angajat pentru a desfăşura în continuare activitatea societăţii chiar şi după momentul în care omul respectiv nu mai muncea pentru societatea amendată.

„Sancţiunile au fost aplicate ca urmare a unei plângeri prin care se reclama faptul că societatea a instalat camere de supraveghere audio-video în birourile angajaţilor, în vestiare şi în sala de mese şi că, în anumite locaţii (spaţii cu acces restricţionat), accesul se realiza pe bază de amprentă. De asemenea, s-a reclamat faptul că operatorul s-a folosit de identitatea unui fost angajat în transmiterea unor e-mail-uri în interes de serviciu fără ca acesta din urmă să fi fost informat în prealabil”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Totodată, pe lângă cele două avertismente şi cele două amenzi în valoare totală de 10.000 de euro, societăţii i-au mai fost aplicate şi patru măsuri corective prin care se angajează să asigure conformitatea operaţiunilor de prelucrare a datelor personale.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
camere video,
amendă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici