Anchetă într-un colegiu din Braşov după ce 14 copii au ajuns la spital cu intoxicaţii de la adeziv

Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătte Publică Braşov au deschis, miercuri, anchete la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă“ după ce, marţi seara, 14 elevi au ajuns la spital intoxicaţi de la vaporii degajaţi de adezivi de lipit linoleum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

367 afișări
Imaginea articolului Anchetă într-un colegiu din Braşov după ce 14 copii au ajuns la spital cu intoxicaţii de la adeziv

Anchetă într-un colegiu din Braşov după ce 14 copii au ajuns la spital cu intoxicaţii de la adeziv (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Potrivit inspectorului şcolar general Ariana Bucur, elevii din clasa a X-a ai colegiului se aflau la ore, marţi seara, într-o sală de clasă unde s-au folosit adezivi pentru lipit linoleum. Şase dintre ei au acuzat stări de ameţeală, copiii fiind preluaţi de ambulanţe în jurul orei 19.00.

„Ulterior, părinţii tuturor copiilor care se aflau în sala de clasă respectivă au fost înştiinţaţi ca, în cazul în care în cursul nopţii copiii acuză stări de disconfort, să ceară ajutor medical. Prin urmare, în cursul nopţii au mai ajuns la Spitalul de Copii Braşov încă opt“, a spus Bucur pentru corespondentul MEDIAFAX.

Ea a mai precizat că s-a constituit o comisie de control pentru a se stabili motivul pentru care s-a ajuns la această situaţie şi s-a constatat că în sala în care se fac lucrările de extindere, muncitorii au folosit aeroterme pentru a usca mai rapid adezivul folosit la linoleum, iar vaporii toxici emanaţi i-au intoxicat pe copii.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Claudia Bularca, a spus că s-a deschis o anchetă la colegiu. Ea a precizat că a fost vorba de o „intoxicaţie uşoară“, copiii acuzând stări de ameţeală şi tuse şi nu se impune internarea lor la Spitalul de Boli Infecţioase. Totuşi, elevii au rămas sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Copii pentru analize şi investigaţii suplimentarea, ei fiind în afara oricărui pericol şi cel mai probabil vor fi externaţi în cursul zilei de miercuri.

„Copiii se aflau în corpul vechi al clădirii, unde se fac ore la etajele I şi II şi care au legătură cu corpul nou prin nişte coridoare prevăzute cu uşi. Probabil că vaporii de la adezivii folosiţi de muncitori au ajuns şi în sălile de clasă“, a spus directorul colegiului "Meşotă", Ovidiu Tripşa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici