Andrzej Duda, preşedintele polonez, merge la exerciţiul militar "Justice Sword 21" de la Smârdan, alături de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis participă marţi, alături de preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la exerciţiul militar multinaţional „Justice Sword 21”, care se va desfăşura în poligonul Smârdan din Galaţi, informează presidency.ro.

462 afișări
Imaginea articolului Andrzej Duda, preşedintele polonez, merge la exerciţiul militar "Justice Sword 21" de la Smârdan, alături de Klaus Iohannis

Cei doi şefi de stat merg, astăzi, la ziua distinşilor vizitatori ai exerciţiului militar "Justice Sword 21", care se desfăşoară la Poligonul Smârdan şi la care Polonia participă cu forţele şi mijloacele tehnice desfăşurate în ţara noastră, în cadrul Prezenţei Adaptate de pe Flancul Estic aliat, din structurile Brigăzii multinaţionale NATO de la Craiova.

Exerciţiul "Justice Sword 21" face parte din mai amplul „Defender Europe 2021”, care se desfăşoară în perioada 1 – 15 mai, şi implică cele mai mari manevre militare NATO din Europa realizate sub comandă americană. Exerciţiul va verifica inclusiv capacitatea de apărare a armatei române în cadrul unui „scenariu fictiv”.

Justice Sword 21/Steadfast Defender 21 este un exerciţiu tactic, de tip LIVEX (exerciţiu tactic întrunit, cu trageri reale), conectat la DACIA 21 LIVEX, care foloseşte un scenariu fictiv şi are ca principal scop îmbunătăţirea capacităţii de a planifica, conduce şi desfăşura acţiuni de luptă, potrivit MApN.

Participarea celor doi şefi de stat la exerciţiul militar de la Smârdan este programată la ora 12.00 şi are loc în contextul vizitei oficiale a preşedintelui polonez în ţara noastră.

 

Cine participă şi ce manevre militare sunt efectuate la exerciţiul „Justice Sword 21”

Divizia 82 Aeropurtată americană (82nd Airborne Division) va executa trei operaţii aeropurtate multinaţionale pentru a demonstra capacitatea strategică de reacţie, interoperabilitatea şi determinarea de a sprijini Alianţa Nord-Atlantică. 

În acest context, aproximativ 7.000 de paraşutişti militari din Divizia 82 Aeropurtată a SUA şi Brigada 6 Aeropurtată din Polonia, precum şi din alte nouă state, vor executa operaţii de tip Joint Forcible Entry în Estonia, Lituania şi România.

Divizia americană va conduce aceste operaţii prin structuri de comandă înaintate dispuse în România (Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu şi Baza Aeriană Boboc). Punctul de greutate, în România, este reprezentat de Brigada 6 Aeropurtată poloneză, care va executa, în data de 10 mai, în Boboc, operaţii Joint Forcible Entry cu trei batalioane multinaţionale. Din organica brigăzii va face parte şi o subunitate românească, generată de Batalionul 495 Paraşutişti „Căpitan Ştefan Şoverth”.

 

 

Justice Sword 21/Steadfast Defender 21 este un exerciţiu tactic, de tip LIVEX (exerciţiu tactic întrunit, cu trageri reale), conectat la DACIA 21 LIVEX, care foloseşte un scenariu fictiv şi are ca principal scop îmbunătăţirea capacităţii de a planifica, conduce şi desfăşura acţiuni de luptă 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici