Angajaţii RATB vor să ceară ca şoferii şi vatmanii să aibă salarii de aproximativ 3.000 de lei

Angajaţii RATB care protestează, joi, la Autobaza Titan au intenţia de a cere ca tuturor şoferilor şi vatmanilor regiei să le fie dat un salariu de aproximativ 3.000 de lei.

911 afișări
Imaginea articolului Angajaţii RATB vor să ceară ca şoferii şi vatmanii să aibă salarii de aproximativ 3.000 de lei

Angajaţii RATB vor să ceară ca şoferii şi vatmanii să aibă salarii de aproximativ 3.000 de lei

Unul dintre liderii protestarilor, Florin Meteleanu, le-a spus colegilor săi, după ce a ieşit de la întâlnirea cu preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, că una dintre revendicările stabilite a fost aceea de a cere "grila 25" pentru cei care conduc mijloace de transport ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor RATB, "grila 25", reprezentând nivelul 25 în grila de salarizare, ar echivala cu un salariu net de aproximativ 3.000 de lei.

"Păi, eu am 19 milioane şi jumătate şi am grila 20. Mai puneţi aproape 2 milioane la fiecare nivel şi asta înseamnă grila 25", a spus unul dintre protestari, declarându-se mulţumit de soluţia cu care au ieşit reprezentanţii sindicaliştilor de la discuţia cu Ion Rădoi.

Omul a subliniat însă că nivelul 25 în grila de salarizare poate fi echivalent cu 3.000 - 3.200 de lei doar în cazul celor cu vechime mare ca angajaţi ai regiei.

Liderul USLM a venit la Autobaza Titan după ora 13.00, fiind primit cu urale de cei câteva sute de protestatari.

El a vorbit cu cei aleşi ad-hoc să-i reprezinte pe angajaţii nemulţumiţi de la RATB, după care s-a retras împreună cu câteva zeci de protestatari într-o clădire din incinta autobazei, o staţie ITP.

Discuţiile au continuat acolo, cei prezenţi evitând să fie auziţi de jurnalişti.

Unul dintre participanţii la discuţie, care a ieşit mai devreme de la întâlnirea cu Rădoi, le-a relatat colegilor săi aflaţi în curte că liderul USLM i-a ajutat pe reprezentanţii lor să întocmească o listă cu revendicări pe care să o prezinte primarului general Sorin Oprescu în cazul în care acesta va veni să-i viziteze.

Angajatul RATB care a participat la discuţia cu Ion Rădoi a mai povestit şi că acesta s-a interesat din ce zone de activitate ale regiei provin angajaţii nemulţumiţi, propunându-le acestora ca în viitor să formeze o federaţie care să includă pe nemulţumiţii din RATB şi pe sindicaliştii pe care Rădoi îi conduce deja, angajaţii de la metrou.

Rădoi face parte din delegaţia protestarilor care discută, la ora transmiterii acestei ştiri, cu primarul general Sorin Oprescu.

Întrebat înainte de a ajunge la autobază în legătură cu implicarea lui Ion Rădoi, fost deputat PSD, în acţiunea de protest a angajaţilor de la RATB, Oprescu a răspuns: "Ani de zile a acţionat hotărârea politică şi nu cea administrativă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici