ANI: Adjunctul Direcţiei Resurse Umane din IGPR şi soţia acestuia nu pot justifica peste 150.000 euro

Adjunctul şefului Direcţiei Management Resurse Umane din Poliţia Română, Hristache Trofin, şi soţia acestuia, tot angajat IGPR, nu pot justifica peste 150.000 de euro, Agenţia Naţională de Integritate cerând comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Bucureşti să le verifice averea.

2245 afișări
Imaginea articolului ANI: Adjunctul Direcţiei Resurse Umane din IGPR şi soţia acestuia nu pot justifica peste 150.000 euro

ANI:Adjunctul Direcţiei Resurse Umane din IGPR şi soţia acestuia nu pot justifica peste 150.000 euro (Imagine: Shutterstock)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că există o diferenţă nejustificată de 551.575,80 de lei (aproximativ 152.000 de euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de Hristache şi Irenne Gabriela Trofin, agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti să verifice modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Hristache şi Irenne Gabriela Trofin în perioada exercitării funcţii publice.

Comisarul şef de poliţie Hristache Trofin este, în prezent, directorul general adjunct al Direcţiei Management Resurse Umane din Poliţia Română, iar soţia acestuia, Irenne Gabriela Trofin, este şef serviciu la IGPR, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Într-un alt caz evaluat de ANI, inspectorii de integritate au constatat că Valentin Titus Muntean, agent de poliţie de frontieră în Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş în perioada 24 august 2002 - 31 decembrie 2010, nu poate să justifice 544.498 de lei (aproximativ 137.000 de euro).

Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara urmează să verifice, la solicitarea ANI, diferenţa între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia de către Valentin Titus Muntean, din perioada august 2002-decembrie 2010.

ANI a precizat că Hristache şi Irenne Gabriela Trofin, precum şi Valentin Titus Muntean au fost informaţi despre procedura de evaluare şi elementele identificate, iar Valentin Muntean nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit declaraţiilor de avere din martie 2014, Hristache şi Irenne Trofin au un teren de 240 de metri pătraţi, o casă şi un apartament, toate în Bucureşti.

Hristache Trofin a avut, în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, din funcţia de directorul adjunct, venituri de 110.339 de lei, iar soţia acestuia a câştigat 66.844 de lei. Aceştia au încasat şi 4.800 de lei din închirierea unui apartament.

Valentin Muntean nota, în declaraţia de avere din noiembrie 2010, că deţine, împreună cu soţia sa, o casă în Arad, în suprafaţă de 122 de metri pătraţi, construită în 2010. Acesta declara venituri de 28.700 de lei din funcţia de agent de poliţie de frontieră, iar soţia sa obţinuse 30.000 de lei ca artist liber profesionist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici