ANM: Vremea va fi în continuare caldă. Unde se vor înregistra maxime de 18-19 grade

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea va fi deosebit de caldă şi zilele următoare, chiar şi cu 15 grade mai mult decât ar fi normal pentru această perioadă a anului, cu maxime de până la 18 grade. În luna februarie, vor alterna perioadele calde cu cele reci.

8786 afișări
Imaginea articolului ANM: Vremea va fi în continuare caldă. Unde se vor înregistra maxime de 18-19 grade

ANM: Vremea va fi în continuare caldă. Unde se vor înregistra maxime de 18-19 grade

"În acest sfârşit de săptămână, vor fi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Ziua de duminică va foarte călduroasă, aşteptăm maxime chiar şi de peste 15 grade în partea de sud-est a ţării, estimăm chiar 18-19 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, însemnând cu mai mult de 15 grade faţă de cum ar fi normal la început de lună februarie", a declarat, pentru MEDIAFAX, Teodora Cumpănaşu, meteorolog de serviciu.

Reprezentanţii ANM au menţionat că în următoarele zile vremea va fi frumoasă, cu temperaturi peste normalul acestei perioade, astfel, joi vor fi maxime de 14 grade, iar vineri, vor mai urca până la 15 grade, iar minimele vor fi, în mare parte a ţării, tot pozitive. Doar în depresiuni se vor înregistra, pe timp de noapte, chiar şi -10 grade.

"Nu scăpăm nici de precipitaţii în extindere, începând de vineri seară, chiar şi sâmbătă. Vor fi sub formă de ploi, pe arii extinse în jumătatea de veste, unde devin moderate cantitativ, ceva mai puţine şi mai slabe, în rest. Aşteptăm şi la munte precipaţii sub formă lichidă, în special la altitudini sub 1500 de metri, dar cu riscul de producere a poleiului, iar la altitudini mai înalte, predomină ninsorile, care temporar sunt asociate şi cu intensificări ale vântului", a adăugat meteorologul.

În ceea ce priveşte vremea pentru luna februarie, vor fi intervale cu vreme caldă, dar şi cu temperaturi scăzute.

"Cu siguranţă, în luna februarie se va întâmpla ca în ianuarie, vor fi altenanţe între perioadele reci şi cele calde, să nu uităm că ianuarie a avut temperaturi minime sub -20 de grade nu numai în zonele depresionare. În prima jumătate a lunii, domină masa de aer cald, dar la sfârşitul lui februarie, cu siguranţă, vor fi intervale şi cu vreme ceva mai severă", a precizat Teodora Cumpănaşu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici