Antonescu: Am un sentiment de profundă tristeţe şi de solidaritate în plan uman faţă de Becali

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că are un sentiment de "profundă tristeţe" şi de "solidaritate în plan uman" faţă de situaţia lui George Becali, menţionând că nu crede că dacă acesta ar fi rămas europarlamentar, situaţia actuală ar fi fost alta.

1141 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am un sentiment de profundă tristeţe şi de solidaritate în plan uman faţă de Becali

George Becali, Crin Antonescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă regretă, în contextul condamnării lui George Becali, susţinerea acestuia în alegerile de anul trecut pentru a deveni parlamentar USL.

"Eu nu pot să regret decizia altcuiva, decizia domnului Becali de a renunţa la Parlamentul European, la mandatul de acolo, de a candida în România şi de a veni în Parlament. A fost o decizie strict a domniei sale. Discuţia noastră a început din momentul în care această decizie era luată, de aia am purtat-o", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a spus că are un sentiment de "profundă tristeţe şi de solidaritate în plan uman" şi că îi pare rău de deznodământul acestui proces.

"Încerc un sentiment de profundă tristeţe şi de solidaritate în plan uman, îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat, de deznodământul acestui proces. Evident, nu comentez sentinţa, nu comentez dosarul, dar sunt omeneşte alături şi de Gigi Becali şi de familia sa, şi de toţi cei care suferă aşa cum ne imaginăm omeneşte că suferă familia şi cel în cauză într-o asemenea situaţie", a mai spus liderul PNL.

El a menţionat că afirmaţiile sale de solidaritate nu sunt făcute pentru că a fost un coleg de partid, ci pentru că George Becali este o persoană pe care o cunoaşte şi e un om pentru care i se pare "normal" să aibă aceste "sentimente".

"Nu cred, pe de altă parte, că dacă domnul Becali era în Parlamentul European şi deznodământul procesului e de presupus... ar fi fost acelaşi, nu? Nu cred că s-ar fi întâmplat altceva decât lucrurile atât de dramatice care se întâmplă cu un om în urma unei astfel de sentinţe", a mai susţinut preşedintele PNL.

Deputatul Gigi Becali, finanţator al echipei Steaua, a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare. În cazul fiicei fostului ministru al Apărării, Ioana Babiuc, instanţa a dispus menţinerea achitării decise de cei trei judecători ai instanţei de fond.

Prin aceeaşi decizie, judecătorii instanţei supreme au dispus interzicerea unor drepturi civile, timp de cinci după executarea pedepselor, în cazul lui Becali, Babiuc şi Cioflină. Astfel, aceştia nu vor avea voie să aleagă şi să fie aleşi în autorităţile publice sau în funcţii publice, să ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi nici să ocupe o funcţie sau să exercite o profesie ori să desfăşoare o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici